“Alternatieve geneeswijzen Enschede.”

Hieronder vind je de meest voorkomende vragen die aan Āyus Hartelicht worden gesteld.

als ik een afspraak wil inplannen, wanneer kan ik dan bij jou terecht?

Āyus Hartelicht is alleen open op afspraak. Er is geen mogelijkheid om zonder een per mail bevestigde afspraak langs te komen. Ongeacht of dit is voor informatie of voor een sessie.

hoe lang duurt een sessie?

dit is afhankelijk van de geboekte variant. Op deze pagina zie je de sessies in categorieën onderverdeeld staan (Klankbelevenis, Meditaties, Kristallen, Energetisch werk, Coaching, Persoonlijk samengestelde sessies, Workshops). Onder de prijslocatie van een sessie zie je tevens de sessieduur staan. Houdt rekening met een mogelijke kleine uitloop.

worden sessies vergoed?

nee. Zie ‘vergoedingen‘. Indien je meer uitleg behoeft, dan kan ik je een korte toelichting geven tijdens het voorgesprek.

helpen sessies echt?

ja.
Voel jij onrust in je lichaam?
Voel je onrust en/of drukte in je hoofd?
Merk je dat je weinig ruimte hebt voor creativiteit, het uitwerken van ideeën of spring je steeds maar van het ene in het andere?
Ervaar je stress?
Of heb je negatieve overtuigingen over jouzelf? Bijvoorbeeld dat je het niet waard bent, of niet beter verdiend?
Bij al deze punten kunnen er significante veranderingen optreden wanneer jij gaat werken aan je ontspanning, aan het loslaten van stress en aan de balans tussen je lichaam en geest. Ik kan je daarbij helpen in mijn praktijk!
(Helaas kan ik niet iedereen helpen; houd rekening met het uitsluitingscriteria).

heb ik dit wel echt nodig?

wanneer je stress, onrust, negativiteit of een vol hoofd ervaart, vraag jezelf dan eens af: Als jij je leven voort zet op de voet zoals jij het nu doet. En je blijft ervaren wat jij nu ervaart. Maakt dat jou gelukkig? Als het antwoord nee is, of als jij jezelf nog meer geluk en ontspanning toewenst: Dan is het antwoord ‘Ja’ op deze vraag.

ik vind het best wel eng maar ik wil ook niet dat mijn omgeving weet dat ik dit doe. Blijven afspraken onder ons?

ja. Āyus Hartelicht werkt met een geheimhouding welke twee kanten op werkt. Artikel 13 van de Algemene Voorwaarden geeft hier meer informatie over.

is jouw praktijk ‘zweverig’?

niet in een directe zin.
Ik heb de weet dat er meer is tussen hemel en aarde en ik beschik over veel kennis en levenservaringen. Ik geloof in de krachten van kristallen en mineraalstenen en in de aanwezigheid van gidsen om ons heen en nog heel veel dingen meer. Maar dat ik in deze dingen geloof wil niet zeggen dat ik continue met mijn hoofd in de wolken loop of dat alle gesprekken gaan over engelen. Noch dat ik dit verwacht van mijn cliënten en/of opdrachtgevers. Ik sta met beide benen op de grond. Blijf gewoon jezelf er zijn al anderen genoeg.

moet ik tijdens de sessies liggen, zitten of staan?

Dat is afhankelijk van de sessie die jij boekt:

De intake van een sessie vindt zittend plaats.
Klankbelevenissen vinden over het algemeen liggend plaats. Echter kan ik je bij enkele onderdelen (specialisatie technieken) vragen kort te gaan staan of plaats te nemen op een kruk.
De kristalbelevenis (valt onder de klankbelevenissen) vindt liggend plaats.
Meditaties kunnen zowel zittend als liggend plaatsvinden, afhankelijk van de te geven meditatievorm.
Healing sessies vinden zittend plaats.
Veel van de coaching technieken vinden zittend plaats. Echter zijn hier ook enkele uitzonderingen op welke staand zullen plaatsvinden.
Systeemherstel vindt zowel zittend als staand plaats.
Lijfkracht Herstel vindt zowel zittend, als staand als liggend plaats (het grootste gedeelte liggend).
Workshops vinden deels zittend en deels staand plaats (het grootste gedeelte zittend). Bij de chakra workshop vindt een gedeelte liggend plaats.

kan ik mijn kleding aanhouden?

ja. Sterker nog; dit is een harde voorwaarde.
Bij een klankbelevenis is het daarnaast ook prettig om stof over de huid te hebben. Indien je bij een klankbelevenis een topstuk draagt waarbij je huid bloot ligt of een korte broek/rok draagt, leg ik er een dunne sjaal overheen.

ik ben geïnteresseerd in coaching met klank/ integraal klankwerk maar ik vind drie afspraken in één maand tijd veel; kan dit anders?

nee. Er zit een gedachtegang achter de afname van de drie sessies en er is bewust gekozen voor een termijn van 7-10 tussenliggende dagen. De sessiedagen worden deswege bij het inplannen van de eerste sessie al vastgelegd.

ik ben geïnteresseerd in coaching met klank/ integraal klankwerk. Ervaar ik na drie afspraken echt meer rust in mijn lichaam en geest?

het grootste gedeelte van de mensen heeft aan drie sessies voldoende om de gewenste doelstelling te behalen. Daarom is het integraal klankwerk niet per sessie te boeken, maar wel na afname van drie sessies per sessie bíj te boeken.
Lees de reviews voor een betere indruk.

kom je fysiek aan mij?

Er zijn sessies waarbij er fysieke aanrakingen boven op de kleding plaatsvinden.
Bij Systeemherstel en Lijfkracht Herstel is dit het geval omdat er wordt gewerkt met energetische lichaamspunten waarbij contact noodzakelijk is.
Bij Healing sessies kan het zijn dat ik mijn handen op jouw schouders neerleg of dat ik mijn handen op jouw knieën of voeten neerleg. Dit zal ik vooraf aangeven.
Bij Klankbelevenissen kan ik een lichaamspunt even kort ter indicatie aanraken zodat jij weet waar ik een klankschaal zal gaan plaatsen. Dit zal ik voorafgaand aan de klankbelevenis voor doen.
In het voorgesprek wordt er ten allen tijden uitgelegd hoe een sessie zal gaan verlopen en wat jij als cliënt en/of opdrachtgever kunt verwachten.

is het mogelijk om sessies gespreid te betalen?

nee. In mijn praktijk wordt er gewerkt met betalingen welke voorafgaand aan een sessie voldaan moeten zijn. Zorg dus voor voldoende tijd om betalingen per bankboeking te voldoen.
Zie deze paragraaf voor meer informatie.

ik ben niet spiritueel, is dat erg?

nee. Daarbij zijn meerdere handelingen welke door Āyus Hartelicht worden uitgevoerd wetenschappelijk onderbouwt (zie ook dit blog). Denk aan de positieve werking van klankschalen op jouw lichaam en op jouw geest of coaching technieken zoals het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

Als eigenaar heb ik tien jaren in de technische wereld gewerkt zowel voor de opstart van mijn praktijk, als naast de werkzaamheden binnen mijn praktijk. In die wereld is het een must om met beide benen op de grond staan.
Ik ben dan weliswaar spiritueel ingesteld maar ik ben ook een nuchtere Twentenaar.
Ontspanning is ontspanning of je nu een spirituele instelling hebt of niet.

de tarieven zijn relatief hoog, hoe komt dat?

dat is wel vrij gemakkelijk uit te leggen. Het is namelijk een combinatie van punten:
Opleidingen en cursussen betalen helaas zichzelf niet. Ik wil jou graag professioneel en goed kunnen begeleiden tijdens de sessies, dat kan niet zonder de juiste studies en onderleggingen. Wanneer jij een zekere kwaliteit verwacht van een dienst, dan kan dat simpel gezegd niet zonder tegen-vergoeding.
Daarnaast is er ook een budget nodig voor de inboedel, afschrijvingen van materialen, voor verbeteringen en vernieuwingen en voor het gebruiken van een behandelruimte.
Ook de verzekeringen, de website hoster, de boekhouder en het boekhoudpakket, eventuele beroepsverenigingen, het aangesloten zitten bij organisaties zoals onafhankelijke klachtencommissies om aan de wetgeving te voldoen, een telefoonabonnement en een goed internetprovider; iedereen vraagt geld.
Naast alle bovenstaande te maken kosten wil ik er natuurlijk ook een leven uit kunnen halen, een loon. Bij het loon van een ZZP’er moet je je ook realiseren dat een ZZP’er tevens moet zorgen voor het opbouwen van een eigen pensioen en voor een spaarpotje in het geval van ziekte, vrije dagen en/ of vakanties.
Naast de tijd die er staat voor een sessie/ behandeling moet er ook tijd worden gestoken in het klaarmaken van de ruimte en de voorbereiding van de sessie, de huishoudelijke taken en al het papierwerk rondom een sessie/ behandeling.
Het totaalplaatje maakt dat sessies geven voor slechts enkele tientjes niet uit kan. Als jij als cliënt kwaliteit verwacht en een praktijk die alles goed geregeld heeft; dan zit daar een kostenplaatje aan verbonden. Er komt meer bij kijken dan je denkt.

je hebt fijne informatieve sessie pagina’s. Heb je meer naslagwerk en informatie met betrekking tot je praktijk?

ja. Op de pagina met mijn blogs kun je verschillende onderwerpen vinden die worden uitgelicht

Voel je vrij om contact op te nemen met de praktijk indien je andere vragen hebt.

“Blijf jezelf, er zijn al genoeg anderen.”

© Āyus Hartelicht | 2020-2021-2022-2023-2024 |
Gemma van den Berg

© Āyus Hartelicht 2021-2022-2023-2024 |
Gemma van den Berg

error: Content is protected !!