Het instrument van de grote overgangen.
Genieten en ontspannen met klankwerk en tegelijkertijd in de spiegel kijken om alles wat op orde is en alles wat op orde moet komen aan te kijken. Dat doet een gong sessie met je.

Wat doet de Feng Gong tijdens de gongbelevenis precies en onder welke namen staat hij bekend?

Een Feng Gong wordt ook wel “Zonnen Gong” of “Wind Gong” genoemd. Het is een zeer bijzonder instrument en op deze pagina ga jij lezen waarom. In mijn mooie praktijk in Enschede (Twente) kun jij terecht voor een fijne één op één gongbelevenis.

Waarvoor is een Feng Gong geschikt?

het losmaken en het loslaten van (energetische) blokkades in jouw lichaam

het werken in jouw auraveld (zie voor een uitleg van de aura)

het in balans brengen, harmoniseren en het versterken van jouw wervelkolom

het bevorderen van jouw bloedcirculatie

je wordt energieker

je ontvangt een veilige ruimte rondom jouw auraveld

Feng Gong

Een gongbelevenis: Werken met het instrument van de grote overgangen.

Globaal gekeken kunnen er tijdens de gongbelevenis twee bewegingen worden ontvangen en er bestaat geen middenweg;

overgave (waarbij je het gevoel van thuiskomen kunt ervaren)

vluchten (je wilt het geluid niet of slechts beperkt ontvangen, je wilt eigenlijk weg)

Waarom de gongbelevenis van Āyus Hartelicht Enschede zo bijzonder is.

Waarom zou je in het geval van vluchten jezelf dan toch willen overgeven? Dat is een goede vraag!
De gong werkt van binnen naar buiten; hij breekt lagen letterlijk een beetje open. Wanneer je een bedreigend gevoel ervaart bij een slag dan kan het maar zo zijn dat je nieuwe ruimte in jezelf gaat ervaren wanneer je het gevoel tot je laat komen, wanneer je besluit er doorheen te gaan. Hoe fijn zal dat zijn?!
Maar; wat mooi is vandaag, kan morgen pittig zijn. Dat komt doordat deze gong zowel harmonische als disharmonische intervallen heeft. Deze gong maakt veel los op het psychische gebied.
Het is daarom dat het voor jou prettig is als je na de sessie niet gelijk de drukte van de dag in moet, maar dat je nog even een momentje voor jezelf kunt pakken. Zo’n momentje komt de nawerking ten goede. Ga bijvoorbeeld een rondje wandelen in het prachtige natuurgebied tegenover de praktijk. Zo maak je er meteen een fijne dag van!

De feng gong werkt als een spiegel tijdens de gongbelevenis.

Een Feng Gong raakt aan wat je fijn en mooi in jezelf vindt (alles wat op orde is) en alles wat je liever niet onder ogen wilt komen (alles wat niet op orde is, zo ook mogelijke onbehaaglijke gevoelens en gedachten).
Mede daarom wordt een gong ook wel het instrument van de grote overgangen genoemd;

geboorte

dood

inwijdingen

Door deze werking is het aan te raden een sessie te plannen op een dag waarbij jij daags erna geen overvolle agenda hebt.
De impact van deze gong kan erg groot zijn en moet niet worden onderschat. Als klanktherapeute heb ik lessen gehad in het omgaan met deze gong en haar effecten, om jou een optimale en veilige ervaring te kunnen geven.

“Het is als het ware een toverspiegel! Iedereen ziet wat anders, iedereen ervaart wat anders. Werken met een gong is magisch.”

Ontspanning ervaren en stress loslaten. Geef je eraan over.

De sessie met de Feng Gong wordt gecombineerd met een klankschaalmassage.
De klankschalen werken harmoniserend voor jouw lichaam en geest en zullen ervoor zorgen dat jij de klanken van de gong op een prettige wijze kunt ontvangen.
Tijdens een gedeelte van de sessie neem jij plaats op een stoel. Het grootste gedeelte van de sessie vindt plaats wanneer jij comfortabel op een professionele behandeltafel ligt. (Maximaal persoonsgewicht voor de tafel; 130kg. Indien je zwaarder gebouwd bent is dit geen probleem: Ik beschik ook over een comfortabele Thaise Rolmatras).

Voel jij je comfortabel en veilig genoeg? Dan wil ik je vragen om tijdens de sessie je ogen te sluiten zodat je kijkt wat er van binnenuit gebeurt.
Mocht je tijdens de behandeling met deze prachtige gong weinig ervaren? Dan kan je dit zien als een uitnodiging tot meer lichaamsbewustzijn. Een uitnodiging om meer vertrouwen in jouw lichaam te krijgen. Wanneer er meer lichaamsbewustzijn tot stand komt dan volgen er ook verdere ontwikkelingen in jouw leven en in jouw zijn.

“Wanneer jij thema’s hebt waar jij voor jezelf aan wilt werken
of wanneer je voelt dat je nog ergens doorheen moet werken maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen,
dan kan ik je deze gongsessie zeker aanraden!”

Over de Feng Gong.

Feng Gong Klankschalen Twente Enschede Overijssel

De Feng Gong vindt haar oorsprong in Zuidoost-Azië, zo’n 2000 jaar voor Christus. Vandaag de dag worden de gongs geheel anders gebruikt dan vroeger. Benieuwd naar de verhalen achter de gong? Lees dan dit blog.

Voor wie is het werken met de gong niet geschikt/ contra indicaties;

kinderen jonger dan 16 jaar. Kinderen vinden deze gong veelal erg interessant, maar door de grote impact moet er erg worden opgelet op eventuele (na)effecten

personen met psychotische/ psychische klachten. De klanken kunnen namelijk veel openzetten en wij willen uiteraard geen trigger zijn voor en psychose of iets dergelijks

schizofrenie

epilepsie

borderline

personen die rondom de sessie geestverruimende middelen nuttigen

hartritmestoornissen en/of een pacemakers

zwangere vrouwen

Twijfel je of een sessie met deze Feng Gong voor jou geschikt is? Neem gerust contact op om dit te overleggen.
Als behandelaar bij Āyus Hartelicht moet ik ervan uit kunnen gaan dat jij als cliënt jouw eigen verantwoordelijkheid neemt om open en eerlijk te zijn over jouw gesteldheid wanneer je geïnteresseerd bent in een gongsessie. Daar dank ik je bij voorbaat voor.

Klankschalen Feng Gong

Jij wordt professioneel begeleid in mijn fijne praktijk.

Als klankspecialiste heb ik meerdere klank (en coaching) gerelateerde korte beroepsopleidingen en cursussen gevolgd. Alles in het kader om jou als cliënt de beste ervaring te geven.
Lees hier meer over mijn opleidingen en certificeringen.

© Āyus Hartelicht | 2020-2021-2022-2023-2024 |
Gemma van den Berg

© Āyus Hartelicht 2021-2022-2023-2024 |
Gemma van den Berg

error: Content is protected !!