“Liefde voor jouw innerlijke kind,
dat is toch iets wat ook jij wilt ervaren?”

Liefde voor jouw innerlijke kind begint bij het begrijpen wie jouw innerlijke kinderen zijn.

Om op die vraag “Wie is jouw innerlijke kind” antwoord te geven, gaan we ver terug in jouw leven. We gaan namelijk terug naar de tijd dat jij nog een baby was, een baby in de veilige warme buik van jouw mama.

Voelen doe je al als baby zijnde, tijdens de zwangerschap. Je voelt dan om een reden en zonder enig oordeel ergens aan te plakken. Je voelt of iets veilig is of juist onveilig, of er gevaar dreigt of spanning. In essentie ben jij een en al gevoel.

Door alle ‘dekseltjes’ die je plaatst op weggestopte gevoelens en emoties, door onveiligheden die je voelt in situaties, door niet geaccepteerde gevoelens, door alles wat jouw moeder ervaart tijdens de zwangerschap en door alles wat jij zelf ervaart tijdens het opgroeien sluit je bepaalde stukken van jezelf af.

Kinderen zijn erg puur en zij hebben een groot loyaliteitsgevoel en afhankelijkheidsbesef richting de ouder(s) en/of voogd(en). Door die loyaliteit laten kinderen hun innerlijke wereld niet altijd aan de buitenwereld zijn. Ze zetten als het ware een masker op.

Hoe je afstand creëert van jouw innerlijke kind(eren).

Hoe je afstand creëert van jouw innerlijke kind(eren).

Als kind zijnde denk je “magisch” dat alles jouw schuld is wanneer iets niet helemaal lekker loopt of goed gaat. Ook wanneer het volledig buiten jou en jouw grenzen of bereik ligt.
Dit zorgt ervoor dat er nog meer dekseltjes worden geplaatst zonder dat jij je hier bewust van bent; je verliest zo kleine stukjes van jouzelf.
Maar.. heel erg veel kleine stukjes kunnen samen een groot stuk vormen.

Waardoor je op een bepaald moment in jouw leven ineens kan denken;

is dit het nou?

verdien ik wel echte liefde?

is dit mijn leven?

is alles mijn schuld?

zal er meer zijn?

ben ik echt zo slecht?

ik heb alles over mijzelf afgeroepen.

ik verdien niet beter, dat is mij immers altijd zo gezegd.

ben ik het wel waard?

is alles tussen mijn ouders misgelopen door mijn toedoen?

 Of misschien herken jij jezelf helemaal niet meer en weet je eigenlijk niet meer wie jij in essentie bent. Waarvoor je staat, wat je hart zegt, wat je doelen zijn of hoe je bij je gevoel moet komen omdat je van je gevoel bent afgesloten.

Misschien is het gevoel wat je (onbewust) onderdrukt wel een beschermingsmechanisme. En is het toch ook wel lekker ‘veilig’ om het zo te laten. Of… niet?

 

Een lastig kind? Of is er sprake van scheefstanden?

Energetisch gezien, maken kinderen zich naarmate ze ouder worden heel langzaam los van de ouders. Je begint steeds meer een eigen stem te krijgen. Dat gebeurt veelal op een leeftijd tussen de 6-7 jaar oud. Wat je vaak opmerkt bij ouders van kinderen die rond deze leeftijd zijn, is dat zij hun kinderen best wel lastig vinden. Maar het kind is niet lastig, het kind laat simpelweg zien wat er ‘scheef’ staat in de gezinssituatie. Wat is scheef gegroeid door de jaren heen, wat de onverwerkte ‘trauma’s’ zijn van de ouders, de onverwerkte kindsdelen van de ouders.

“Uiteindelijk zijn we allemaal liefde. En verlangen we daar allemaal naar

Jezelf uiten.
De enige weg is naar binnen. Kom naar Enschede en ervaar het.

Je moet er doorheen, het doorvoelen, zodat je daarna kunt loslaten. Zodat je kunt herstellen waardoor je zelfliefde krijgt.

Het is belangrijk dat je weer in contact komt met je innerlijke kind, dat je je innerlijke kind integreert. Dit is mede belangrijk omdat een kind een ‘doen’ heeft zonder erbij na te denken.
Een kind geeft vrij direct zijn of haar grenzen aan. Denk bijvoorbeeld aan het zinnetje “Dat vind ik stom”: Een volwassen persoon hoor je zoiets niet snel zeggen. Nu zijn normen en waarden uiteraard ook een belangrijk deel, maar hoeveel zal er zijn wat jij niet uitspreekt en wat je eigenlijk graag woorden zou willen geven?
Wat durf jij wellicht niet uit te spreken?

Kom dichter bij jouw kern om jouw innerlijke kind(eren) te ontmoeten en te integreren.

Mag jij niet voelen? Dan ga je je aanpassen, je gaat verder weg van de kern van waaruit jij kunt helen.
Voel je weerstand? Dan ligt hoogstwaarschijnlijk op die plek informatie opgeslagen en dan kan het interessant zijn om te bekijken wat daar onder ligt. Je haalt stukken die je met een trauma hebt weggestopt weer op, dat heet ook wel ‘soul retrieval’. Tijdens mijn Innerlijk Kind Meditatie gaan wij ook aan het werk met jouw kern.

“Wanneer je ergens tegenaan loopt of van wegloopt is het eigenlijk een roep om naar binnen te gaan, jouw verloren zielsdelen weer terug te halen.”

Oude wonden willen geheeld worden.
Jouw innerlijke kind wil graag geheeld worden.

Het helen van jouw wonden kan niet door alleen maar positief te willen kijken, door alleen maar positief te zijn.
Jij bent het waard om goed voor jezelf te zorgen. Dat vind jij toch ook? Heb daar vol vertrouwen in en gooi je twijfels over boord.
Je hoeft een leegte niet op te vullen met eten, roken, of met een andere ‘verslaving’.
Jouw ziel is liefde en licht en door alle gebeurtenissen komen er steeds meer laagjes omheen.
Je brein heeft, naast onder anderen lichaamsfuncties besturen en informatie opslaan, nog een groot doel. Dat is jou beschermen. Jou beschermen tegen pijn (ook van oud zeer), gevaren en dreiging. Met al die laagjes bescherm je jouw kern maar het kind in jou wil graag herstellen. Compleet zijn, heel zijn.

Dit geldt ook voor de minderjarige onder ons.
De innerlijk kind meditatie is voor mensen vanaf een leeftijd van 16 jaar te boeken.
Ben je jonger dan 16 jaar en voel je dat je wel wat hulp en/of begeleiding kunt gebruiken in jouw leven? Dan is een kindercoach sessie een aanrader; coaching technieken voor jongeren worden gecombineerd met klank methodieken. Tijdens een set van drie sessies werken we aan twee tot drie onderwerpen waar jij graag verandering in zou willen zien.
Ben je een tiener en heb je behoefte aan meer bewustwording of zoek je antwoorden op bepaalde vraagstukken? Dan is de innerlijke spiegel een fijne en creatieve coaching sessie voor jou. Deze sessie is al vanaf 12 jaar te boeken.

Heel jij van binnen, dan ga je jouzelf vanuit een ander deel opstellen.

Mensen in jouw omgeving reageren wanneer jij jezelf ontwikkelt, er komt dynamiek. Jij gaat groeien en komt dichter bij jezelf te staan. Je gaat meer leven naar jouw wensen, vanuit jouw hart, vanuit jouw zijn. Dat zal een positieve weerga op jouw leven hebben.

hoe fijn is het als je meer kan leven vanuit de essentie die voor jou bedoeld is?

hoe fijn zou het zijn als je meer zelfliefde kunt ontwikkelen en daaruit voorkomende: meer liefde voor je medemensen?

Mensen in je omgeving kunnen hier ook keuzes in maken: Ze kunnen met jou meegroeien en jouw veranderingen accepteren of ze gaan erg met je botsen waardoor je uit elkaar kunt groeien.
Wanneer je werkt aan zelfontplooiing en zelf ontwikkeling is er ruimte om je te manifesteren in het leven. Ruimte om betere keuzes te maken, keuzes die goed zijn voor jou. Ruimte om meer te leven zoals jij wenst te leven. Dat is iets wat ik jou en iedereen zo van harte gun!
Wil je graag aan delen van jou werken, maar vind je het erover praten confronterend of erg moeilijk? Dan is integrale coaching met klankschalen zeker een aanrader. Wil je weten wat je kunt verwachten? Neem gerust contact op.

Gun jezelf ruimte.

“Moet ik dan de hele tijd maar bezig zijn met ‘licht zijn’ en met zelfontwikkeling?” Het antwoord is simpel: Nee. Wanneer je even geen zin hebt om met je persoonlijke groei bezig te zijn, dan is dat ook goed. Rome is ook niet in één dag gebouwd.
Gun jezelf de ruimte! Je mag best weleens denken “ik heb er nu even geen zin in” of “ik voel mij nu niet oké erbij”. Je kunt dan gerust tegen jezelf zeggen: “Ik parkeer het even en pak het morgen weer op, dan maak ik weer tijd om te voelen.”
Wat er dan gebeurt, is dat jij ruimte creëert voor jouw zijn. Je mag dan ook echt even je gedachten verzetten, alles loslaten. Jouw onderbewuste zal die boodschap die jij tegen jezelf uitspreekt ook oppakken.
Zo geef jij jezelf vrijheid en daar begint alles mee. Je wilt immers niet dat je persoonlijke groei je gaat tegen staan.

Je ouders (en je familie). Je erft meer dan je denkt.

Zoals eerder in dit blog uitgelegd neem jij ook informatie waar, wanneer je nog in de baarmoeder van jouw moeder zit.
Stress en zorgen erf jij ook. Heeft je moeder veel zorgen en stress, dan leer je in de baarmoeder al het ‘zorgen-voor’.
Je voelt de dynamiek tussen je beide ouders en je krijgt hun onverwerkte emoties mee. Die sla jij in jouw cellen en geheugen op.

Ja! Je kunt hier ook op latere leeftijd aan werken. Sterker nog; dat doen velen van ons. Ik kan je hier ook mee helpen tijdens een coaching sessie.

Wat kan je doen als je zwanger bent en stress en zorgen ervaart?

Wil jij je kindje graag beschermen? Spreek simpel weg uit “Mama voelt zich vandaag even niet zo lekker, maar het is van mij en niet van jou. Jij bent compleet., jij bent heel en je bent helemaal goed zoals jij bent”.

Het is belangrijk dat jij jezelf veilig voelt wanneer je met je innerlijke kind(eren) gaat werken.

Doe je iets omdat ‘het moet’, dan is het antwoord ‘nee’.
Omdat het je een onveilig gevoel geeft. Kijk hoe het is, hoe het voelt als je nee zegt.
Houd wel in je achterhoofd:

“Doe je wat je altijd deed, dan zul je krijgen wat je altijd kreeg. Wens jij verandering? Dan zul je dus iets moeten veranderen.”

Wil je meer grip op jouw leven? Of een verandering waarnemen? Dan begint dat bij slechts een persoon en dat is bij jouzelf. Praktijk Āyus Hartelicht kan jou daarbij helpen.

Om het volgen van deze sessie voor jou nog aantrekkelijker te maken naast alle cadeaus die jij jezelf geeft door jouw weg naar binnen af te leggen, krijg je wanneer je de Innerlijk kind meditatie bij Āyus Hartelicht boekt op je eerst volgende aankoop 22,- euro korting!*

Je innerlijke kinderen dragen veel informatie bij zich. Ze geven aan wat ze nodig hebben maar er zit ook veel kracht.
Communiceer met jouw emoties en ga ermee samenwerken.
Voel je verdriet of frustratie? Haal het aan en neem er even tijd voor. Het wil jou zeggen dat er iets niet wordt niet gezien of gehoord. Jij hebt het nodig om te worden gezien of om te worden gehoord.

* te besteden bij sessies vanaf 101 euro. Niet te combineren met strippenkaarten, voordeelpakketten of andere kortingsacties. De korting wordt slechts 1x per persoon verstrekt en is niet overdraagbaar.

hoe mooi zou het zijn om je compleet te kunnen voelen?

hoe mooi zou het zijn om minder negatieve triggers te ervaren wanneer iets je overkomt in je huidige leven?

hoe mooi zou het zijn om je heel te voelen?

hoe mooi zou het zijn om meer zelfliefde te voelen?

hoe mooi zou het zijn om krachtiger te leven?

hoe mooi zou het zijn om meer zelfliefde te voelen?

om mooi zou het zijn om sterker in je schoenen te staan?

hoe mooi zou het zijn om oude gedachtegangen, negatieve overtuigingen, die jij uit je verleden of vanuit de baarmoeder hebt meegenomen, los te laten?

Met al deze verkregen informatie weet je:

Jouw innerlijke kinderen; dat zijn eigenlijk dus álle delen die jou jou maken. Alles wat jij hebt meegemaakt.
Wil jij ze ook armen? Neem dan contact met mij op.

Door Gemma van den Berg van praktijk Āyus Hartelicht
– In contact met jezelf –
Praktijk voor ontspanning, ontwikkeling en traumaverwerking.
©

Wil jij ook ervaren hoe het is om in contact te komen met jouw innerlijke kinderen?
Maak dan een afspraak bij Āyus Hartelicht voor de prachtige innerlijke kind meditatie sessie.

Jij bent het waard om heel te zijn.
Met alle delen van jouw zijn.”

error: Content is protected !!