“Kristallen schedels kunnen je veel brengen. In dit blog lees je over de werking van de verschillende schedels en over de verzorging van mineraalstenen en edelstenen.”

Hoe de passie bij mij begon en uitgroeide binnen mijn fijne praktijk in Enschede.

Een blog over het werken met kristallen schedels. Wat vond ik dit leuk om te schrijven! Ik hoop dat jullie net zo enthousiast worden van deze mooie wezens en hun magie als ik.

Ik weet het nog goed. Mijn liefde voor edelstenen en mineraalstenen begon al op een erg jonge leeftijd. Ik liep over de nachtmarkt van mijn toenmalige woonplaats Nijverdal en daar stond een kraam die mijn aandacht trok. Een kraam vol cadeaus van moeder aarde. Daar kocht ik mijn eerste stenen ooit. Wat was ik er trots op, maar ik had nog geen idee van de werking. Dat kwam pas in een later stadium.

Op een dag kwam ik in een edelstenenwinkel een kristallen schedel tegen. Mijn eerste reactie was letterlijk: Wat ongelooflijk zonde dat ze van zo’n mooie steen zoiets afschuwelijks maken. Toch, heb ik inmiddels verscheidene schedels in de praktijk staan.
Een tijdje na dat moment stuitte ik namelijk op een klein schedeltje en op de één of andere wijze kreeg ik hem níet uit mijn hoofd. Zelfs in mijn dromen kwam hij voorbij. Ik besloot hem te kopen, want als iets je zo vaak op zoekt, dan wil het je vast wat vertellen.

Toen ik de kleine schedel vast hield voelde ik allerlei emoties en het was alsof er gedachten en woorden naar mij toe kwamen. Gewoon uit het niets. Zo begon mijn voorliefde voor schedels te groeien en dook ik hun wereld in.

Waarom trekt de ene schedel jou aan en de andere niet?

Wanneer een schedel wordt gemaakt, wordt vervaardigd, dan trekken zij energieën aan. Er komen tijdens het proces spirits in te zitten. Gidsen, energieën, (net ontstane) entiteiten, engelen, (delen van) zielen etcetera. Zij nemen als het ware bezit van de schedel. Ook wanneer het proces van het maken klaar is, kunnen zij besluiten zich aan een specifieke schedel te hechten. Ze huizen als het ware in de schedel.

Wanneer een schedel voor jou bestemd is voelt het alsof deze schedel naar jou uitreikt. Alsof hij jou roept. Hij blijft in jouw gedachten hangen, hij wil bij jou zijn, jullie klikken met elkaar. Dát is hét moment om te overwegen of jij de schedel wilt (of kunt) kopen.
Elke schedel kiest zo zijn of haar eigen eigenaar uit om deze op zijn of haar pad bij te staan met behulp van de intelligentie waarover de schedel bezit.

edelstenen mineraalstenen mineralen kristallen kristal mooie Edelsteentherapie Edelsteentherapeut coach begeleiding coaching Enschede Twente Overijssel

Hoe weet je welke kristallen schedel je moet kopen? Bij het kiezen van een edelstenen schedel let je op een aantal dingen.

Er bestaan allerlei type kristallen schedels.
Elk type schedel heeft een eigen werking, een eigen wijze van begeleiding.

Je hebt het type kristal waar de schedel uit vervaardigd is welke zijn uitwerking heeft. De eigenschappen van het mineraal kun je laten meespelen in het samenwerken met de schedel. Een aardende steen kun je bijvoorbeeld inzetten voor het helen van moeder aarde of voor meer stabiliteit in jouw leven. Zo haal je het meeste uit je kristallen schedel.
Toch kun je bij het uitkiezen van een schedel jezelf het beste niet laten leiden door het type gesteente. Het is dan ook niet nodig om je per se in te lezen in het mineraalsoort: De band die jij wilt hebben met jouw schedel draait daar niet om. Daar lees je later in dit blog meer over.

De ene schedel is vrij algemeen en werkt voor de meeste mensen prettig, de andere schedel is iets meer voor gevorderden. Elke schedel is anders, elke schedel heeft zijn eigen karakteristieken.

Maar hoe maak je nu jouw keuze?

Wij mensen zijn erg geneigd om te kijken naar het uiterlijk; ziet de steen er wel goed uit? Heeft hij scheuren of beschadigingen, putjes of wellicht een stukje er af?
Probeer dat los te laten en kijk welke schedel jouw aandacht trekt. Kijk niet zo zeer naar wat jij mooi vindt, maar keer naar binnen toe en ga voelen. Wat raakt jou? Het is een wisselwerking tussen je hoofd en je hart.

Met deze oefening weet je of de koop van het kristal / de kristallen schedel een wijze beslissing is of niet.

Hier volgt een oefening die jou kan helpen met jouw keuze. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Het gaat vooral om ‘voelen’ of jij de juiste keuze maakt.

zet je beiden voeten plat op de grond en houd je hart open

leg één hand op je hart en één hand op je buik

sluit je ogen en adem even een aantal keren rustig maar diep in en uit

maak even contact met jezelf en kijk ook of je je eigen hartslag kunt voelen

probeer de energie te voelen. Stel jezelf helemaal open

open nu je ogen.
Kijk even rustig naar een specifieke schedel. Je gaat nu kijken naar de indrukken die jij krijgt, je gaat jezelf afstemmen op deze schedel:

wat gaat er door je heen?

wat voel je erbij?

krijg je bepaalde gedachten? Inzichten?

voel je wat in je lichaam (koude, warmte, kriebels etcetera)

wil de schedel jou iets vertellen? Wat doet dat met je? 

zijn er emoties (wat voel je in je hart)?

voel jij een echte connectie? Of niet?

Versterk elkaar.

Een schedel moet jou helpen om jouw licht te versterken, hij moet jou helpen op jouw pad. Je gaat als het ware een soort samenwerkingsverband aan.
Na deze “oefening” weet jij beter wat de specifieke schedel jou kan brengen, wat hij doet, waarvoor je hem kunt gebruiken. Laat het verreikend werken.

Kristallen schedel, edelsteen schedel, geode schedel, human skull, mosagaat, rode jaspis, realistische schedel, Enschede Twente Overijssel Nederland

Hoe help jij jouw kristallen schedel slimmer te maken?

Schedels staan symbool voor kennis. Ze staan voor zowel het nieuwe leven als de dood.
De spirits die in een schedel huizen kunnen jou veel brengen maar ze willen ook graag van jou en jouw omgeving leren. Hun wijsheid delen en uitbreiden. Daar komt hun kracht vandaan.
Wanneer jij samen gaat werken met jouw schedel wordt niet alleen het bewustzijn maar ook de intelligentie sterker. Dit kan thema gerelateerd zijn maar het kan ook gelden voor het grotere geheel.
Luister naar hetgeen de schedel jou vertelt en wat er nodig is in situaties.

Zoals gezegd willen schedels ook van jouw omgeving leren.
Wist je dat kristallen schedels ook met elkaar kunnen netwerken? Zet jouw schedel eens bij de schedel van iemand die je kent. Zo kunnen zij informatie met elkaar uitwisselen. Ze maken letterlijk contact met elkaar.
Of leg er eens wat edelstenen of mineraalstenen bij, neem hem eens mee de natuur in of als je op bezoek gaat bij iemand.
Op een bijzondere wijze weet of voel jij aan wat de schedel graag van jou zou willen. Zo help je de schedel zijn intelligentie uit te breiden!

Schedels zijn graag bij jou.

zet ze op je werkplek of in je woonkamer. Zo kun je gebruik maken van de kennis die de schedels dragen en bouwt jullie band zich uit. Ook bevordert dit je creativiteit

zet je ze in de slaapkamer neer dan kun je jouw kristallen schedel vragen om jou te begeleiden in jouw dromen (wees alert op tekens. Kijk daarna ook wat zich aandient gedurende de opvolgende dag). Op deze wijze kun je zelfs delen uit jouw verleden opzoeken. Tip; leg een notitieboekje naast je bed neer

of neem ze met je mee als je erop uitgaat

Schedels zijn graag bij jou.

zet ze op je werkplek of in je woonkamer. Zo kun je gebruik maken van de kennis die de schedels dragen en bouwt jullie band zich uit. Ook bevordert dit je creativiteit

zet je ze in de slaapkamer neer dan kun je jouw kristallen schedel vragen om jou te begeleiden in jouw dromen (wees alert op tekens. Kijk daarna ook wat zich aandient gedurende de opvolgende dag). Op deze wijze kun je zelfs delen uit jouw verleden opzoeken. Tip; leg een notitieboekje naast je bed neer

of neem ze met je mee als je erop uitgaat

Kristallen schedel, edelsteen schedel, geode schedel, raven schedel, skull, Enschede Twente Overijssel Nederland

Lichtcodes.

Een kristallen schedel zit dus vol met informatie. Deze informatie staat ook wel bekend als ‘lichtcodes‘. Een lichtcode kan een taal zijn, een symbool, een frequentie (toon/ geluid), een kleur of het kunnen letterlijke bollen van licht zijn. Het zijn de zuiverste energiebronnen van een spirit die zich aan de schedel verbinden.
Deze zuivere frequenties kun je ook in jezelf gaan integreren. Door gebruik te maken van de schedel wordt namelijk jouw eigen licht groter. Je activeert als het ware je eigen lichtcodes in jouw DNA.

Zo ontstaat er een wisselwerking én een samenwerking tussen jou en jouw kristallen schedel.

Kristallen schedel, edelsteen schedel, geode schedel, raven schedel, skull, Enschede Twente Overijssel Nederland

Hoe werk ik met een kristallen schedel?

Je weet nu al aardig wat over de wijze waarop je gebruik kunt maken van de kennis van een kristallen schedel.
Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Ik zal er een aantal uitlichten:

Een schedel bij mediteren.

houd je schedel vast wanneer je gaat mediteren of plaats hem voor je. Hij zal je sturing geven, je begeleiden en ondersteunen. Onderzoek de gedachten, gevoelens en de informatie die spontaan bij je opkomen.

indien je met een groepje mensen bent en jullie beschikken over meerdere schedels en willen gezamenlijk mediteren: je kunt een kring van mensen vormen waarbij jullie allemaal naar het midden van de kring kijken. Plaats in een binnen cirkel de schedels op de grond. Zij kijken naar jullie, dus naar buiten toe. Start een gewenste meditatie, dit kan ook het uitzenden van liefde naar de wereld zijn. De schedels zullen de meditatie versterken

als je over een grid template voor kristallen beschikt, dan kun je ook met je schedels het grid maken. Plaats een grotere schedel in het midden van het grid en kleine schedels op de rasterpunten. Activeer je grid door middel van een meditatie, zorg dat de energie gaat stromen. Maak gebruik van je intuïtie. Op deze wijze kun je onder anderen in je huis een atmosfeer van rust, vrede, harmonie en spiritualiteit creëren. Hoe prettig is dat!

Schrift gecombineerd met schedels.

schrijf een wens die jij hebt op een papier. Doe dit met je volle aandacht, vanuit liefde.
Wanneer je over meerdere schedels beschikt, dan kun je de schedels in een kring rondom jouw wens plaatsen.
Wanneer je alle schedels naar buiten laat wijzen, stuur je jouw wens de wereld in. De schedels gaan in dit geval contact maken met de omgeving (andere aanwezigen, gidsen, engelen).
Wanneer je alle schedels naar binnen laat wijzen, dan wisselen zij informatie met elkaar uit en zullen zij kijken of ze jou gedachten of ideeën kunnen geven om jou op weg te helpen.
Wanneer je over maar één schedel beschikt, maar je bent wel in het bezit van meerdere edelstenen of mineraalstenen, dan kun je ook met de stenen naast/ rondom jouw kristallen schedel de kring rond maken

schrijf een thema waaraan je wilt werken op papier. Spreek dit thema ook hardop uit en vraag de schedel(s) om jou te helpen.
Wanneer je over meerdere schedels beschikt, dan kun je de schedels in een kring rondom jouw thema plaatsen (zoals beschreven bij de wens). Wanneer je maar één schedel hebt, maar je hebt wel meerdere edelstenen of mineraalstenen in je bezit, dan maak je met die stenen naast/ rondom jouw schedel de cirkel rond. De schedels zullen nu met het door jouw gekozen thema aan het werk gaan

Schedels bij emoties en vraagstukken.

wanneer jij negatieve emoties voelt, zoals boosheid, verdriet of angst dan kun je contact maken met jouw kristallen schedel. Je kunt de schedel vragen om jou bij te staan, om jou te beschermen en/of te begeleiden. Omdat schedels door hun kennis erg krachtig zijn is de kans groot dat jij snel weer beter in je vel zult komen te zitten

wanneer je met grote vraagstukken in je hoofd zit, stel je vraag dan eens voor het slapen gaan aan jouw kristallen schedel en plaats de schedel naast jouw kussen. Er is een grote kans dat jij het antwoord op de vraag hebt wanneer je ’s morgens wakker wordt

Wat als je zelf geen kristallen schedel hebt maar je wilt er wel mee werken.

ben je zelf niet in het bezit van een schedel, maar heb je wel een specifieke schedel duidelijk in je gedachten? Zorg dan voor rust om je heen en concentreer je op de schedel. Visualiseer hem, zie hem voor je. Je kunt nu zelfs op afstand een vraag stellen. Indien de connectie tot stand komt, zal de schedel je een gedachte sturen

Kristallen schedel, edelsteen schedel, geode schedel, human skull, mosagaat, rode jaspis, realistische schedel, Enschede Twente Overijssel Nederland

Maak jullie connectie sterker.

Hoe meer liefde en aandacht jij je kristallen schedel geeft, hoe sterker de connectie uiteindelijk zal worden.
Hoe langer de schedel in jouw bezit is, hoe meer hij jouw pad zal gaan verrijken. Denk aan het begeleiden door middel van het geven van aanwijzingen of gedachten, zuiveren, helen, aarden en het afstemmen op je hogere zelf.
Werk altijd met respect en vanuit een open geest met kristallen schedels en werk vanuit jouw eigen persoonlijke overtuigingen en intuïtie.
Voel wat werkt voor jou als jij samenwerkt met jouw schedel.

“Schedels willen hun wijsheid delen en uitbreiden.

Kristallen (schedels) leven.

Kristallen zijn levende wezens. Ze voelen jou niet alleen aan en ze delen niet alleen hun krachten met jou, ze kunnen ook ‘vol’ raken.
Daarom is het onderhouden van jouw kristallen en edelstenen een belangrijke taak.

Kristallen schedel, edelsteen schedel, traveller schedel, dragon skull, draken schedel, Enschede Twente Overijssel Nederland, labradoriet

Wanneer je een steen alleen maar gebruikt en nooit ontlaadt of oplaad, dan kan hij gaan breken; hij is dan letterlijk ‘op’. Wanneer dat gebeurt dan gooi je een steen nooit in de vuilnisbak, maar je geeft hem terug aan moeder aarde; je begraaft hem dan in de natuur.

Water en kristallen.

Informatie vinden over het ontladen en het opladen van edelstenen en mineraalstenen is niet zo moeilijk. Door veel bedrijven wordt vooral het reinigen met water aangeraden.
Let op; niet élke steen kán tegen water!
Stibniet wordt bijvoorbeeld giftig wanneer het in contact komt met water.
Gipskristallen zoals woestijnroos, seleniet of aragoniet lossen op wanneer zij in contact komen met water.

Het veilig ontladen en opladen van jouw kristallen en edelstenen.

Voor mij is dit de reden dat ik mijn stenen enkel reinig/ ontlaad door middel van een hematiet-bad: Wanneer ik heb gewerkt met mijn stenen dan leg ik ze gedurende 48 uren in hematiet steentjes. Hematiet is zelfreinigend; deze stenen hoef je zelf dus niet te reinigen.
Vervolgens moet je de stenen uiteraard ook weer opladen. Dat kun je doen door ze in bergkristal te leggen. Ook daar pak ik 48 uren voor.
Vele stenen laden ook prima op in het zonlicht. Echter zijn er stenen, zoals rozenkwarts en amethist, die kunnen verkleuren in de zon.
Wat ook goed werkt is je stenen in de volle maan leggen! Dit kun je achter een raam doen, maar ook in je tuin. Wanneer je jouw stenen buiten legt; let dan op dat die stenen tegen vocht en water kunnen. Het zou zonde zijn als jij jouw pareltjes kwijtraakt door een verkeerde verzorging.

Toch is er geen vaste vuistregel voor het reinigen en het opladen van stenen. Er bestaan namelijk ook stenen die hun eigen verzorging behoeven. Zo ontlaad je een suleiman steen (suleyman) door hem te leggen in een badje van amethist (of in een amethist geode).
Toch wel ingewikkeld he?

In mijn praktijk combineer ik mijn kennis en de kracht van edelstenen en mineraalstenen met mijn expertise gebied; de klankschalen. Kom langs en ervaar een kristalbelevenis en laad jezelf weer helemaal op!

Kristallen (schedels) leven.

Kristallen zijn levende wezens. Ze voelen jou niet alleen aan en ze delen niet alleen hun krachten met jou, ze kunnen ook ‘vol’ raken.
Daarom is het onderhouden van jouw kristallen en edelstenen een belangrijke taak.

Wanneer je een steen alleen maar gebruikt en nooit ontlaadt of oplaad, dan kan hij gaan breken; hij is dan letterlijk ‘op’. Wanneer dat gebeurt dan gooi je een steen nooit in de vuilnisbak, maar je geeft hem terug aan moeder aarde; je begraaft hem dan in de natuur.

Water en kristallen.

Informatie vinden over het ontladen en het opladen van edelstenen en mineraalstenen is niet zo moeilijk. Door veel bedrijven wordt vooral het reinigen met water aangeraden.
Let op; niet élke steen kán tegen water!
Stibniet wordt bijvoorbeeld giftig wanneer het in contact komt met water.
Gipskristallen zoals woestijnroos, seleniet of aragoniet lossen op wanneer zij in contact komen met water.

Het veilig ontladen en opladen van jouw kristallen en edelstenen.

Voor mij is dit de reden dat ik mijn stenen enkel reinig/ ontlaad door middel van een hematiet-bad: Wanneer ik heb gewerkt met mijn stenen dan leg ik ze gedurende 48 uren in hematiet steentjes. Hematiet is zelfreinigend; deze stenen hoef je zelf dus niet te reinigen.
Vervolgens moet je de stenen uiteraard ook weer opladen. Dat kun je doen door ze in bergkristal te leggen. Ook daar pak ik 48 uren voor.
Vele stenen laden ook prima op in het zonlicht. Echter zijn er stenen, zoals rozenkwarts en amethist, die kunnen verkleuren in de zon.
Wat ook goed werkt is je stenen in de volle maan leggen! Dit kun je achter een raam doen, maar ook in je tuin. Wanneer je jouw stenen buiten legt; let dan op dat die stenen tegen vocht en water kunnen. Het zou zonde zijn als jij jouw pareltjes kwijtraakt door een verkeerde verzorging.

Kristallen schedel, edelsteen schedel, traveller schedel, dragon skull, draken schedel, Enschede Twente Overijssel Nederland, labradoriet

Toch is er geen vaste vuistregel voor het reinigen en het opladen van stenen. Er bestaan namelijk ook stenen die hun eigen verzorging behoeven. Zo ontlaad je een suleiman steen (suleyman) door hem te leggen in een badje van amethist (of in een amethist geode).
Toch wel ingewikkeld he?

In mijn praktijk combineer ik mijn kennis en de kracht van edelstenen en mineraalstenen met mijn expertise gebied; de klankschalen. Kom langs en ervaar een kristalbelevenis en laad jezelf weer helemaal op!

Moet je een schedel na elk gebruik ontladen en opladen?

Dit antwoord is eigenlijk vrij simpel; nee dat hoeft niet.
Zodra jij eenmaal leert te communiceren met jouw schedel, voel je steeds beter aan wat hij nodig heeft. Dus ook wanneer hij extra verzorging of aandacht behoeft.
Je kunt jouw schedel uiteraard wel met een bepaalde frequentie gaan verzorgen, zodat je hem niet vergeet.

Gebruik je echter edelstenen of trommelstenen bij bijvoorbeeld een ritueel of een meditatie, dan kun je deze wel het beste reinigen en opladen voor een volgend gebruik.

“Verzorg jouw edelsteen schedel goed. Hij zal het waarderen en jij zal er baat bij hebben.”

Welke soorten kristallen schedels / edelstenen schedels heb je?

Omdat er veel type schedels bestaan en er af en toe ook nieuwe types bij komen, zal ik de meest voorkomende schedels hieronder gaan omschrijven.

Drakenschedel / dragon skull.

Wanneer je een drakenschedel aanschaft dan ben je eraan toe om alles onder ogen te gaan zien.
Hij staat in verbinding met onze moeder aarde en met haar oer energie. Ze werken met kundalini en chi-krachten.

enorme wijsheid

versterkt emoties; hij laat je door je emoties lopen

heelt op het diepste niveau met een transformerende en harmonieuze energie

leven vanuit het hart en minder vanuit je hoofd; hij maakt schoon wat gezuiverd mag worden en wakkert aan wat gedoofd is. Hij zet open wat vastzit

helpt jouw eigen ‘ik’ met groeien en ontwikkelen

hij maakt je ontvankelijk voor het ontvangen

hij is de bewaker van schatten. Dit kan zowel letterlijk (geld of goud) als figuurlijk worden opgevat

Draken hebben nog veel meer kwaliteiten.

vergroot je verbinding met Gaia (de oermoedergodin uit de Griekse mythologie, die compleet is in zichzelf. Zij is moederaarde en is ontstaan in een baarmoeder vanuit de chaos aan het begin van trajecten. Zij bevat alle vier de elementen; vuur, aarde, water en lucht). Hierdoor kunnen draken je DNA activeren en de hoogste lichtcodes. Zijn deze geactiveerd dan krijg je toegang tot de informatie die de aarde heeft opgeslagen in haar lichtvelden, in haar bibliotheek. Deze informatie kun jij inzetten in het werken als lichtwerker en/of in healings

hij maakt gebruik van alle vier de elementen; vuur, aarde, water en lucht.
Vuur: Hij zuivert en verbrand, hij wakkert aan en is niets ontziend. Hij reinigt je en zet je in een fel licht. Hij maakt dingen duidelijk en helder.
Aarde: Hij helpt je gronden en zet neer wat neergezet moet worden. Hij zet je in je volle kracht en in een volle verbinding met moeder aarde.
Water: Hij laat liefdevolle energie stromen zoals het water kan stromen. Hij verfrist en geneest.
Lucht: Hij geeft je levenskracht, zoals jij je eerste ademhaling ooit hebt genomen. Hij helpt je naar een spiritueel hoger “zijn”.

wanneer jij de hoeder bent van een drakenschedel, dan hoef je niet in dezelfde ruimte als de schedel te zijn om ermee te kunnen werken. Je kunt dus op afstand werken met deze schedels

Drakenschedel / dragon skull.

Wanneer je een drakenschedel aanschaft dan ben je eraan toe om alles onder ogen te gaan zien.
Hij staat in verbinding met onze moeder aarde en met haar oer energie. Ze werken met kundalini en chi-krachten.

enorme wijsheid

versterkt emoties; hij laat je door je emoties lopen

heelt op het diepste niveau met een transformerende en harmonieuze energie

leven vanuit het hart en minder vanuit je hoofd; hij maakt schoon wat gezuiverd mag worden en wakkert aan wat gedoofd is. Hij zet open wat vastzit

helpt jouw eigen ‘ik’ met groeien en ontwikkelen

draken maken je ontvankelijk voor het ontvangen

Draken hebben nog veel meer kwaliteiten.

hij is de bewaker van schatten. Dit kan zowel letterlijk (geld of goud) als figuurlijk worden opgevat

vergroot je verbinding met Gaia (de oermoedergodin uit de Griekse mythologie, die compleet is in zichzelf. Zij is moederaarde en is ontstaan in een baarmoeder vanuit de chaos aan het begin van trajecten. Zij bevat alle vier de elementen; vuur, aarde, water en lucht). Hierdoor kunnen draken je DNA activeren en de hoogste lichtcodes. Zijn deze geactiveerd dan krijg je toegang tot de informatie die de aarde heeft opgeslagen in haar lichtvelden, in haar bibliotheek. Deze informatie kun jij inzetten in het werken als lichtwerker en/of in healings

draken maken gebruik van alle vier de elementen; vuur, aarde, water en lucht.
Vuur: Hij zuivert en verbrand, hij wakkert aan en is niets ontziend. Hij reinigt je en zet je in een fel licht. Hij maakt dingen duidelijk en helder.
Aarde: Hij helpt je gronden en zet neer wat neergezet moet worden. Hij zet je in je volle kracht en in een volle verbinding met moeder aarde.
Water: Hij laat liefdevolle energie stromen zoals het water kan stromen. Hij verfrist en geneest.
Lucht: Hij geeft je levenskracht, zoals jij je eerste ademhaling ooit hebt genomen. Hij helpt je naar een spiritueel hoger “zijn”.

wanneer jij de hoeder bent van een drakenschedel, dan hoef je niet in dezelfde ruimte als de schedel te zijn om ermee te kunnen werken. Je kunt dus op afstand werken met deze schedels

Alien schedel / Alien skull.

De hoge liefdes-energie van deze schedels dringt diep door in onze blauwprint, in ons DNA én in het magnetisme van Gaia (zie draken uitleg). De liefde en de kracht werkt volledig door ons heen. Hierdoor worden aliens vaak geassocieerd met de toekomst.

zeldzaam hoge liefdes-energie en intelligentie

verbindt de mensen met de (buiten)aardse sterrenvolkeren, de aardse natuurwezens (bos, zee, lucht en uit het midden van de aarde) en de universele broeders en zusters

activeren jouw multidimensionale bewustzijn met betrekking tot lichtwezens en lichtvelden uit hogere dimensies (ze helpen je samenwerken met jouw gidsen)

helpen je met het kanaliseren van energieën van het universum

hebben een planetaire connectie

je kunt niet handelen tegen de bedoeling van de schepping van Gaia, om vanuit het diepste van jouw wezen jouw rol te vervullen als kosmisch mens en als hoeder van de aarde

er bestaan mensen die geloven dat het werken met alien schedels het contact met buitenaardse beschavingen kan vergemakkelijken

Elfen schedel / Fairy skull.

Elfen schedels worden veelal gezien als het symbool van verbondenheid met de natuur en met mystieke krachten.

bevorderen je intuïtie

bevorderen het werken met energieën

ondersteunen je in het verkennen van de spirituele relatie tussen dieren en de natuur

beschermer van de natuur en van dieren

Kristallen schedel, edelsteen schedel, alien skull, elfen schedel, Enschede Twente Overijssel Nederland, mosagaat

Alien schedel / Alien skull.

De hoge liefdes-energie van deze schedels dringt diep door in onze blauwprint, in ons DNA én in het magnetisme van Gaia (zie draken uitleg). De liefde en de kracht werkt volledig door ons heen. Hierdoor worden aliens vaak geassocieerd met de toekomst.

zeldzaam hoge liefdes-energie en intelligentie

verbindt de mensen met de (buiten)aardse sterrenvolkeren, de aardse natuurwezens (bos, zee, lucht en uit het midden van de aarde) en de universele broeders en zusters

activeren jouw multidimensionale bewustzijn met betrekking tot lichtwezens en lichtvelden uit hogere dimensies (ze helpen je samenwerken met jouw gidsen)

helpt je met het kanaliseren van energieën van het universum 

hebben een planetaire connectie

je kunt niet handelen tegen de bedoeling van de schepping van Gaia, om vanuit het diepste van jouw wezen jouw rol te vervullen als kosmisch mens en als hoeder van de aarde

er bestaan mensen die geloven dat het werken met alien schedels het contact met buitenaardse beschavingen kan vergemakkelijken

Elfen schedel / Fairy skull.

Kristallen schedel, edelsteen schedel, alien skull, elfen schedel, Enschede Twente Overijssel Nederland, mosagaat

Elfen schedels worden veelal gezien als het symbool van verbondenheid met de natuur en met mystieke krachten.

bevorderen je intuïtie

bevorderen het werken met energieën

ondersteunen je in het verkennen van de spirituele relatie tussen dieren en de natuur

beschermer van de natuur en van dieren

Raven schedel / raven skull.

Luister naar de wijsheid van de ravenschedel. Wanneer je dit doet, dan leer je het oude los te laten en in vreugde vanuit jouw innerlijke licht te leven. Je gaat voorwaarts en blijft niet hangen in het verleden. Wees proactief; niet twijfelen, maar doen. Gebruik een hands-on mentaliteit.

met liefde leven, harmonieus

maakt het mogelijk om tegelijkertijd in zowel de bovenwereld als in de aardewereld te functioneren als een engelenmens (boodschapper/ helper; alles vanuit liefde en in lijn liggende met het levensdoel)

zowel inzicht als wijsheid en het hogere energiewerk worden in jou geactiveerd

overzicht verkrijgen

wanneer je het nodig hebt voor jouw innerlijke transformatie, zal een raaf je tot stilstand roepen. Zo kom je dichter bij jezelf te staan

in het midden van licht (jouw eigen zon) kunnen leven te midden van je ego, macht, donkere energie en dualiteiten. Raven schedels transformeren namelijk entiteiten, negativiteit en donkere magie

Reizigersschedel / Traveller skull.

Deze kristallen schedels helpen om de eeuwenoude kennis uit de Akasha kronieken toegankelijk voor jou te maken en deze te kunnen integreren. De Akasha Kronieken is de universele bibliotheek van het leven. Het is geen fysieke plaats, maar een verbinding met een spirituele dimensie, die veelal wordt omschreven met fysieke constructies. Het is een energetisch rijk.
Qua uiterlijk hebben de schedels een langer achterhoofd dan de human skulls. Hierdoor hebben ze qua vorm wat weg van een komeet die door het heelal reist.
Ze worden veelal gebruikt bij meditaties, healing en energetisch werk.

Kristallen schedel, edelsteen schedel, traveller schedel, Enschede Twente Overijssel Nederland, labradoriet

begeleiden en beschermen je op alle reizen; zowel fysieke als astrale reizen. Ze helpen je je (onder)bewustzijn te verkennen

bevorderen het doorzettingsvermogen, om je fysieke of innerlijke reizen aan te gaan

werken verhelderend op de communicatielijnen en schonen de communicatielijnen ook op

Reizigersschedel / Traveller skull.

Kristallen schedel, edelsteen schedel, traveller schedel, Enschede Twente Overijssel Nederland, labradoriet

Deze kristallen schedels helpen om de eeuwenoude kennis uit de Akasha kronieken toegankelijk voor jou te maken en deze te kunnen integreren. De Akasha Kronieken is de universele bibliotheek van het leven. Het is geen fysieke plaats, maar een verbinding met een spirituele dimensie, die veelal wordt omschreven met fysieke constructies. Het is een energetisch rijk.
Qua uiterlijk hebben de schedels een langer achterhoofd dan de human skulls. Hierdoor hebben ze qua vorm wat weg van een komeet die door het heelal reist.
Ze worden veelal gebruikt bij meditaties, healing en energetisch werk.

begeleiden en beschermen je op alle reizen; zowel fysieke als astrale reizen. Ze helpen je je (onder)bewustzijn te verkennen

bevorderen het doorzettingsvermogen, om je fysieke of innerlijke reizen aan te gaan

werken verhelderend op de communicatielijnen en schonen de communicatielijnen ook op

Realistische schedel / human skull.

Deze schedels kom je waarschijnlijk het meeste tegen. Zij komen uit de tijd van de Maya’s.
Wat bijzonder is, is dat zij je kristallijne zelf versterken. Dat is jouw pure onschuld, de hogere integriteit, liefde (voor jezelf en voor je omgeving), kwetsbaarheid en goedheid. Ze helpen je op jouw levensweg en bij het evolutieplan.

brengen een hoger bewustzijn (verruimen jouw bewustzijn)

brengen onvoorwaardelijke liefde en kosmische kennis naar het dagelijkse leven

helpen jou om niet vanuit een ‘afgescheidenheid’, vanuit je eigen ‘ik’ of vanuit een dualiteit te resoneren.
Deze schedel brengt eenheid en belangeloosheid

brengen je daadkracht, hogere zielsdelen, balans, helende gaven, aarding en een kosmisch bewustzijn vanuit het hoogste potentieel

deze schedels zijn verbonden en geactiveerd met de 13 oorspronkelijke schedels:
Volgens de Maya’s is de oude geschiedenis van moeder aarde opgeslagen in 13 kristallen schedels. Wanneer deze allemaal zijn teruggevonden, begint volgens de overlevering het nieuwe tijdperk

Realistische schedel / human skull.

Deze schedels kom je waarschijnlijk het meeste tegen. Zij komen uit de tijd van de Maya’s.
Wat bijzonder is, is dat zij je kristallijne zelf versterken. Dat is jouw pure onschuld, de hogere integriteit, liefde (voor jezelf en voor je omgeving), kwetsbaarheid en goedheid. Ze helpen je op jouw levensweg en bij het evolutieplan.

brengen een hoger bewustzijn (verruimen jouw bewustzijn)

brengen onvoorwaardelijke liefde en kosmische kennis naar het dagelijkse leven

helpen jou om niet vanuit een ‘afgescheidenheid’, vanuit je eigen ‘ik’ of vanuit een dualiteit te resoneren.
Deze schedel brengt eenheid en belangeloosheid

brengen je daadkracht, hogere zielsdelen, balans, helende gaven, aarding en een kosmisch bewustzijn vanuit het hoogste potentieel

deze schedels zijn verbonden en geactiveerd met de 13 oorspronkelijke schedels:
Volgens de Maya’s is de oude geschiedenis van moeder aarde opgeslagen in 13 kristallen schedels. Wanneer deze allemaal zijn teruggevonden, begint volgens de overlevering het nieuwe tijdperk

Ben jij al overtuigd over het werken met kristallen schedels?

Hoe mooi is het dat jij nu je kennis over de werking en de verzorging van kristallen en mineraalstenen schedels hebt vergroot!
Ben je benieuwd naar mijn werkwijze met kristallen en edelstenen? Of wil je eens ervaren hoe het is om persoonlijk ontladen en opgeladen te worden binnen een sessie waarbij de kracht van stenen wordt gecombineerd met alle mooie kwaliteiten van klankschalen?
Neem dan contact op en boek een kristalbelevenis binnen de praktijk.
Geniet en dompel jezelf even helemaal onder met de cadeaus van moeder aarde en de prachtige klanken en prettige trillingen van bijzondere klankschalen.
Graag tot ziens!

Door Gemma van den Berg van praktijk Āyus Hartelicht
– In contact met jezelf –
Praktijk voor ontspanning, ontwikkeling en traumaverwerking.
©

“Dompel jezelf onder in de cadeaus van moeder aarde in combinatie met helende klanken.”

error: Content is protected !!