“Jouw spirituele gidsen en je spiritteam helpen je in jouw persoonlijke groei en met het leven op onze aarde. Ze begeleiden jou op jouw levenspad.”

Spiritueel gezien is alles met elkaar verbonden.

Alles is met elkaar verbonden. Het maakt daarbij niet uit of iemand nog een fysiek lichaam heeft op deze aarde of niet meer. Spirituele gidsen en je spiritteam in de ‘onzichtbare wereld’ helpen jou in jouw persoonlijke groei en in het leven op deze aarde. Tevens begeleiden ze je op jouw levenspad, met het vervullen van jouw zielscontract.

Er valt echt óngelooflijk veel te vertellen over dit onderwerp! Niet alleen te vertellen, ook te ervaren.

In dit blog kun je onder anderen lezen over:

       – het zielscontract

       – jouw engelen

       – waar bestaat jouw spiritteam uit

       – wat zijn de verschillende gidsen die er bestaan

       – de bewustzijnslagen

       – zeven sferen in de zielenwereld

       – weten of jouw gidsen met jou communiceren

       – hulp vragen aan jouw gidsen

       – hoe kom je uit jouw hoofd/ gedachten

       – hoe je de band met jouw gidsen kunt versterken

       – wat je moet doen wanneer je iets niet prettig vindt

Om de basis van het werken met spirits te begrijpen, adviseer ik je om lekker een kopje koffie, thee of een glas drinken erbij te pakken en het blog van boven tot onder te lezen. Veel plezier en hopelijk tot ziens in mijn mooie praktijk.

In dit blog kun je onder anderen lezen over:

       – het zielscontract

       – jouw engelen

       – waar bestaat jouw
         spiritteam uit

       – wat zijn de
         verschillende gidsen
         die er bestaan

       – de bewustzijnslagen

       – zeven sferen in de
         zielenwereld

       – weten of jouw gidsen
         met jou communiceren

       – hulp vragen aan jouw
         gidsen

       – hoe kom je uit jouw
         hoofd/ gedachten

       – hoe je de band met
         jouw gidsen kunt
         versterken

       – wat je moet doen
         wanneer je iets niet
         prettig vindt

Om de basis van het werken met spirits te begrijpen, adviseer ik je om lekker een kopje koffie, thee of een glas drinken erbij te pakken en het blog van boven tot onder te lezen. Veel plezier en hopelijk tot ziens in mijn mooie praktijk.

Wat is een zielscontract?

Laten we bij het begin beginnen: Wat is een zielscontract?
Je lichaam is als het ware een soort huls waar jouw ziel in huist. Wanneer je komt te overlijden dan verlaat jouw ziel je lichaam. Je ziel komt bij de zogenoemde hemelpoorten en daar maakt je ziel afspraken over hetgeen wat de ziel in een volgend leven wil leren. De levenslessen.
Op het moment dat je ziel terug keert naar de aarde, worden die afspraken vastgelegd in een contractvorm. Het zielscontract is geboren.

Jouw ziel kiest zelf samen met oudere zielen jouw ouders uit, waarbij je graag zou willen opgroeien, om de zaken uit het contract te kunnen leren. Het worden je levenslessen.
Dat klink heel hard, want waarom zou een ziel kiezen voor een gezinssituatie welke onethisch is of waar er machtsmisbruik plaatsvindt. Sommige dingen zijn moeilijk te begrijpen en/ of uit te leggen. Jouw ziel wil graag naar een volgende sfeer door kunnen groeien.
Samen met de andere zielen spreek je het moment van de terugkeer naar de aarde af.

spirituele engelen gidsen spirits begeleiders ontmoeten communiceren zielscontract

Wat is een zielscontract?

Laten we bij het begin beginnen: Wat is een zielscontract?
Je lichaam is als het ware een soort huls waar jouw ziel in huist. Wanneer je komt te overlijden dan verlaat je ziel jouw lichaam. Je ziel komt bij de zogenoemde hemelpoorten en daar maakt je ziel afspraken over hetgeen wat de ziel in een volgend leven wil leren. De levenslessen.
Op het moment dat je ziel terug keert naar de aarde, worden die afspraken vastgelegd in een contractvorm. Het zielscontract is geboren.

Jouw ziel kiest zelf samen met oudere zielen jouw ouders uit, waarbij je graag zou willen opgroeien, om de zaken uit het contract te kunnen leren.
Dat klink heel hard, want waarom zou een ziel kiezen voor een gezinssituatie welke onethisch is of waar er machtsmisbruik plaatsvindt. Sommige dingen zijn moeilijk te begrijpen en/ of uit te leggen.
Samen met de andere zielen spreek je het moment van de terugkeer naar de aarde af.

Een ziel leeft in zogenoemde ‘sferen’, fasen. Er bestaan verschillende fasen. Hoe ouder je ziel is en hoe meer levenslessen jouw ziel heeft gehad, hoe hoger deze komt in de sferen. Wanneer je ziel wijs genoeg is dan kan deze een gids worden of een begeleider aan Gene Zijde.
Verderop in dit blog worden de sferen uitgelegd.

Een spirit of gids voorkomt niet dat je in bepaalde situaties terecht komt. Wat de spirit of gids doet is jou begeleiden wanneer je in situaties terecht komt. Soms kunnen die situaties erg zwaar zijn.
Zo kan het zelfs zijn dat het ondergaan van een auto-ongeluk moet gebeuren door een afspraak welke gemaakt is in jouw zielscontract. Een gids kan het ongeluk dan niet voorkomen, maar je gids zal je wel ondersteunen en begeleiden in de lessen die voortkomen uit dat ongeluk.

Zet je spiritteam in bij alles wat je doet! Ze helpen je heel graag.

spirituele engelen gidsen spirits begeleiders ontmoeten communiceren zielscontract

De douche van vergetelheid.

Het zou wel erg gemakkelijk zijn als jouw ziel alle zaken uit het zielscontract herinnert. Om precies te weten wat hij of zij moet doen om bij de eindbestemming en de lessen te komen. Maar zou dat zo zijn, dan worden de levenslessen overgeslagen. Valsspelen is er niet bij; voordat je ziel terugkomt op deze aarde om in een nieuw lichaam te huizen, gaat de ziel door de douche van vergetelheid. Deze douche zorgt ervoor dat jij je niets meer kunt herinneren uit jouw verleden en eerdere levens.
Hier zijn enkele uitzonderingen op: Er bestaan mensen die zich vlagen van vorige levens herinneren. Ook bestaan er mensen die op een bepaalde plek komen en van die plek heel veel weten te vertellen, zonder er ooit een bezoek aan te hebben gebracht.

Karma en jouw zielscontract.

Hetgeen wat opgenomen is in jouw zielscontract, de doelen die jij je hebt voorgenomen om te leren voordat jij je nieuwe leven op aarde bent aangegaan, worden ook wel jouw ‘karma’ genoemd. Je karma opruimen heeft dus eigenlijk te maken met het vervullen van jouw zielscontract.

Binnen de lijnen van het contract heb je keuzevrijheid.

Het is belangrijk om te weten dat je in een zekere zin altijd een vrije keuze hebt. Ga je linksaf of rechtsaf. De weg naar jouw levenslessen staat niet in steen gebeiteld. De uiteindelijke eindbestemming ligt wel vast.
Het pad welke jij bewandeld, heb je nodig om jouw levenslessen te leren.
Binnen de lijnen van het contract heb je op die wijze dus in meer of mindere mate een keuzevrijheid. Met die vrijheid kun jij jouw pad beïnvloeden.
Jouw pad is net zo belangrijk als jouw eindbestemming.

Een zielscontract kun je niet zomaar verbreken.

Het woord ‘contract’ zegt het al; jij kunt niet zomaar onder jouw zielscontract uitkomen.
Wanneer dit leven voor jou te zwaar is en je besluit zelf uit het leven te stappen door middel van zelfmoord, dan wordt je ziel liefdevol opgehaald door overgegane familieleden en helpers uit het licht. Je wordt er niet voor afgestraft.
Maar je zult in een volgend leven wel voor gelijke levenslessen komen te staan. Het houdt niet in dat je dan een geheel nieuw contract kunt laten opstellen met nieuwe levenslessen.

Jouw ziel ervaart emoties. Al zijn deze emoties wel wat anders dan hoe wij ze in de fysieke wereld ervaren.
Zo kan je ziel de teleurstelling ervaren dat de poging om het contract te ontbinden niet is gelukt en je ziel kan ook het verdriet ervaren van de nabestaanden die je hebt achtergelaten. Er kan zelfs een schuldgevoel ontstaan voor het jezelf beroven van het leven.

Je ziel wordt in de sferen geholpen om de pijn, het verdriet en de schuldgevoelens te verwerken. Alle hulp die jij nodig hebt zul je krijgen. Door die heling komt ook het besef dat je ziel zijn of haar taken niet heeft afgemaakt. Op dat moment wil de ziel graag weer terug naar de aarde, om het zielscontract te volbrengen. Ook komt dan heb besef dat het vluchten voor de taken niets oplost. Er zijn lessen te halen uit de taken die je moet leren. Je gaat pas weer naar de aarde terug wanneer je de taken en opdrachten weer goed aan zult kunnen.

Valt euthanasie hier ook onder?
Nee. Voor mensen die euthanasie plegen is het ook echt hun tijd om te gaan. Wanneer het overgaan, het overlijden, een liefdevolle verlossing mag betekenen dan word je ziel in liefde ontvangen door de Gene Zijde. Je komt dan in een rustige en liefdevolle omgeving terecht waar alles mag helen. Alle emoties, alle pijn en alle angsten.

“Je ziel creëert als het ware zijn eigen omgeving door zijn eigen staat van zijn, staat van denken en het doen en laten. Je hebt dus een keuze hoe jouw omgeving er in een volgend leven uit komt te zien.

Jouw geboorte engel.

Wanneer jouw ziel opnieuw naar de aarde afreist voor een nieuw leven, word je begeleid door een engel. Deze engel is jouw persoonlijke geboorte engel. Ieder wezen op aarde heeft een eigen geboorte engel.
Wanneer het jouw tijd is om deze wereld te verlaten, dan zal deze engel jou ook in dat proces begeleiden.

Wat is een engel?

Een engel is een lichtwezen welke door God is geschapen om licht op aarde te brengen, daar waar het nodig is. Engelen hebben geen ervaringen met menselijke emoties maar voeren vanuit het licht specialistisch werk uit.
Zij leven in de hogere sferen en bieden met hun grote bereik hulp aan meerdere mensen of aan groepen.

spirituele gidsen spirits engelen geboorte engel hoofdgids

Wat is een engel?

Een engel is een lichtwezen welke door God is geschapen om licht op aarde te brengen, daar waar het nodig is. Engelen hebben geen ervaringen met menselijke emoties maar voeren vanuit het licht specialistisch werk uit.
Zij leven in de hogere sferen en bieden met hun grote bereik hulp aan meerdere mensen of aan groepen.

Wat zijn spirituele gidsen en wat is een spiritteam?

Ken je dat gevoel dat je in een lastige, veelal onprettige, situatie zit waarbij je ineens wordt overvallen door verbazing “het is toch goed gegaan”?
Het gevoel alsof iemand even aanwezig was of dat iemand jou even beschermde?
De uitspraak “er zit een engeltje op mijn schouder” is niet geboren uit lucht.
Zou het kunnen zijn dat iemand van jouw spiritteam, iemand die bij jou aanwezig is, jou heeft geholpen?

Hier op aarde hebben we heel veel sociale contacten: Vriend(inn)en, familie, collega’s,  kennissen, mentoren, leidinggevenden etcetera. Naast deze fysiek zichtbare wereld is er ook een (veelal) onzichtbare wereld.
Wanneer je jouw mediamieke gaven gaat ontwikkelen, dan kun je met deze wereld leren te communiceren.
Hoe jouw spirits en gidsen met jou communiceren kan erg verschillen van de communicatiewijze waarop iemand anders spirituele communicatie ervaart.
Zo ervaar ik bijvoorbeeld fysieke gewaarwordingen zoals het tintelen van bijvoorbeeld mijn linker bovenbeen of een bepaald gedeelte van mijn gezicht of het gevoel dat ik word vastgehouden aan een schouder. Maar ik hoor mijn gidsen ook weleens spreken (zowel hardop als in gedachten). Ook zie ik mijn gidsen af en toe (in een energievorm maar ook als een gedaante) en ik weet vaak bepaalde dingen, alsof ik het intuïtief aanvoel. Alsof het “mijn gedachten” zijn. Er zijn zelfs momenten waarop ik ruik dat een gids om mij heen is.
Door de jaren heen ben ik gaan begrijpen wat er wordt bedoeld met bepaalde signalen maar ik ben nog steeds aan het ontwikkelen en dus ook aan het leren. Spirituele ontwikkeling gaat feitelijk je gehele leven door.
Jouw spiritteam zijn de gidsen uit de onzichtbare wereld.

Het moment waarop jij gaat ervaren hoe het is om te werken met jouw spiritteam kun je op verschillende wijzen beleven.
Mijn advies: Laat het gewoon ontstaan.

Waar bestaat jouw spiritteam uit?

Jouw spiritteam bestaat uit verschillende gidsen, begeleiders, engelen en spirits die met jou meelopen. Die jou helpen.
Ieder persoon op deze wereld heeft in ieder geval twee helpers aan zijn of haar zijde.

Afhankelijk van hoe jij je leven invult en wat je doet en wat er in jouw zielscontract aan taken is opgenomen, krijg je er gidsen bij om jouw taken te kunnen vervullen.

Er zijn energieën om jou heen en in jouw energieveld die jou dus begeleiden op jouw levenspad.
Ik zal de gidsen hieronder uitlichten, interessant he?!

spiritteam sferen engelen gidsen contact leggen communiceren

De hoofdgids in jouw spiritteam.

Jouw hoofdgids blijft jouw gehele leven bij jou. Deze gids heeft specifiek voor jou gekozen om jou te gaan begeleiden in het leven hier op aarde. In jouw persoonlijke groei. Het is de allereerste gids die bij jouw spiritteam hoort.
Wat bijzonder is, is dat deze gids iemand kan zijn die dichtbij jou heeft gestaan, zoals een goede vriend(in) of een familielid. Het kan iemand zijn die je hebt gekend in een vorig leven. Voor jouw hoofdgids is dit veelal het laatste fysieke leven op aarde geweest. Dit kan kort geleden zijn, maar ook duizenden jaren terug.
Hou ouder jouw ziel is, hoe ouder jouw hoofdgids is. Deze gids heeft dus vele levens meegemaakt! Doordat jouw hoofdgids oud kan zijn, kan het zelfs iemand zijn die geen aardse lessen meer hoeft te leren. Zo kan het zijn dat deze gids leeft in een vijfde, zesde of zevende sfeer (deze worden later toegelicht).
Je wordt ondersteund, begeleid en geholpen in ‘het aardse zijn’ en deze gids begeleid je in alle vragen die je hebt met betrekking tot jouw persoonlijke groei en jouw zielscontract.
Jouw hoofdgids helpt je bij de grootste dingen en de belangrijke situaties in jouw leven. Deze kan je dus ook ondersteunen bij jouw diepere hulpvragen in je leven. Wil je graag een gesprek aan met jouw hoofdgids? Onderga dan eens een healing meditatie. Daarbij komen we na het reinigen en het balanceren van jouw energieveld en energiestromen voor een zuivere afstemming uit op een ontmoeting met één van jouw gidsen.

Hulpgidsen in jouw spiritteam.

Bij de kleinere zaken in het leven staat de hulpgids jou bij. Voorbeelden hiervan zijn het werken aan een project of praktische zaken zoals het vinden van een goede parkeerplaats en allerlei kleinere, oppervlakkige zaken. Maar binnen deze ‘kleine zaken’ zijn zij wel van belang.
Hulpgidsen worden ook wel lopers genoemd. Je hebt ze in het aardse leven gekend, bijvoorbeeld als familielid of als vriend(in). Deze gidsen moeten vaak wat van jou leren en daarom zijn zij aan jou gekoppeld.

Spontane gidsen in jouw spiritteam.

Het bijzondere van spontane gidsen is dat deze ‘spontaan’ tot jou worden aangetrokken. Hoe ze worden aangetrokken heeft te maken met jouw persoonlijke trillingsfrequentie.
Er is veel aantrekkingskracht tussen jou en deze gidsen: Jij trekt deze gidsen aan of jij trekt zelf naar deze gidsen toe. Zij bewegen als het ware ‘door jou heen’.
Spontane gidsen zijn slechts een bepaalde periode in jouw leven aan jou verbonden. Zij zijn dus slechts tijdelijk onderdeel van jouw spiritteam. De duur van deze periode kan variëren van één uur tot een dag tot járen. Ze komen en ze gaan weer, spontaan.
Deze gidsen ondersteunen je met veel liefde en inzet, gericht op die specifieke levensperiode waarin zij aan jouw zijde zijn.
Het is niet zo dat je spontane gidsen altijd hebt gekend. Dat betekent niet dat het geen bekende overledene zou kunnen zijn uit dit leven of uit een vorig leven.

Supergidsen in jouw spiritteam.

Dit zijn dé gidsen die ons helpen bij het uitkiezen van onze ouders, rondom het moment van het tekenen van ons zielscontract.
Wat speciaal is aan supergidsen is dat zij ervoor kiezen om binnen jouw spiritteam, binnen een zielsgroep, in een lagere trilling te blijven. In die lagere trilling kunnen zij ervoor zorgen dat jij de juiste ouders krijgt die passend zijn bij de levenslessen die jij hebt laten opnemen in jouw zielscontract. Ook ondersteunen zij jouw gehele zielengroep.
Supergidsen helpen ons met het helen van dieperliggende karma patronen.
Dat zij ervoor kiezen om in een lage trilling te blijven is bijzonder omdat zij eigenlijk al in de hoge gebieden kunnen reizen, door alle dimensies heen. Het zijn oude, wijze zielen. Deze gidsen hebben van zichzelf een zeer hoge trillingsfrequentie maar ze zijn dus afgereisd naar een specifieke trillingsfrequentie om jou bij te staan.
Supergidsen begeleiden vaak meer dan één persoon op hun pad.

Opgestegen meesters in jouw spiritteam.

Opgestegen meesters zijn spirituele grootheden die wel geleefd hebben op onze aarde en hun ego overstegen hebben. Hierdoor kunnen ze ook in lagere sferen en trillingen leven, dan de hogere sferen die zij eigenlijk hebben bereikt. Jij kunt je afstemmen op hun energie.
Ze zijn meester over hun gedachten, emoties en lichaam.
Voorbeelden van opgestegen meesters zijn; boeddha, Jezus, Maria Magdalena, leraren en healers op aarde.
Deze lichtmeesters werken in beplaade trillingslagen samen met elkaar; jij kunt je daarbij invoegen.

Diverse andere gidsen in jouw spiritteam.

Naast alle bovengenoemde gidsen/ energieën heb je nog een hele bult andere gidsen. Deze gidsen kunnen zowel spontaan als blijvend een onderdeel van jouw spiritteam zijn. Een voorbeeld hiervan zijn krachtdieren (dit kunnen ook overleden huisdieren zijn).

In families zijn de spiritteams vaak met elkaar verbonden.
Jouw voorouders hebben jou heel veel meegegeven. Zij hebben net als jij ook een spiritteam en daarin wordt veel informatie doorgegeven.
Spirits kunnen ook over gaan van ouders op kinderen of andersom.
Alles is met elkaar verbonden.

Alle informatie vanuit jouw gidsen krijg jij door jou heen. Het is maar net wat jij opvangt en wat jij herkent.
Ga jij de signalen herkennen in de momenten, dan kun je gaan voelen en gaan begrijpen Hé, maar nu word ik gesteund en bijgestaan’.
Hoe mooi is dat?

Er zijn verschillende bewustzijnslagen.

Iedere bewustzijns laag, iedere dimensie, heeft begeleiders vanuit jouw spiritteam.
Denk aan gidsen, engelen, krachtdieren, overledene, dierbaren, liefdevolle ondersteuners, lichtwezens, mensen met hogere krachten en machten en opgestegen meesters. Iedereen die een onderdeel is van het geheel.

Stukjes van jouw ziel kunnen ook leven in andere dimensies. Of kunnen.. In elke dimensie is er een versie van jouw hogere zelf aanwezig.
Jouw hogere zelf kan hierdoor ook zelf een onderdeel zijn van het geheel als begeleider. Een gedeelte van jou leeft bij de bron en bij die andere dimensies. Jij hebt en houd wel contact met dit gedeelte van jouw hogere zelf. Dit deel van jou is erg wijs en jij neemt die wijsheid mee in het leven hier op aarde.
Je kunt informatie aftappen uit elke versie van jouw hogere zelf. Dat doe je door erop af te stemmen. Zo krijg je veel informatie binnen en je kunt veel informatie als het ware downloaden, om ermee te werken en te kunnen groeien hier op aarde.

Hoe kan een ziel doorgroeien in een nieuw leven, terwijl jij die ziel ook nog ervaart of misschien wel ziet?

Dit heeft te maken met het leven van de ziel in verschillende dementies.
Zoals ik zojuist heb uitgelegd kan een ziel zich opdelen over verschillende dementies om zo meer groei door te kunnen maken.
Doordat een ziel zich kan opsplitsen, kun jij familieleden, vrienden of kennissen om je heen blijven zijn, terwijl zij tegelijkertijd doorgroeien als spirit aan de andere zijde of als een incarnatie in een fysiek lichaam.

Wat zijn sferen? Welke fasen zijn er voor jouw ziel?

Een sfeer is een soort fase waarin de ziel leeft, zie het als een soort ‘level’ van het duister naar het licht.
Elke sfeer heeft verschillende niveaus welke als het ware de groeitreden zijn van jouw ziel. Hoe hoger de sfeer hoe hoger de trillingsfrequentie.
Je ziel zal na het overgaan, na het overlijden, terechtkomen in een sfeer waar deze thuis hoort.
Zo zal een liefdevolle ziel ook in een liefdevolle sfeer terechtkomen. Zoals de derde of de vierde sfeer. Een ziel die veel wrok, haat en liefdeloosheid draagt, komt in een donkere omgeving terecht die past bij zijn of haar donkere instelling, bij de lage trilling. Deze zielen zullen in de eerste sfeer terechtkomen.
Je kunt dus stellen dat zielen hun omgeving creëren door hun eigen staat van zijn, staat van denken en hun doen en laten. Zielen hebben op die wijze invloed op hun eigen omgeving, als een keuze.

Er zijn zeven sferen die ik hieronder zal toelichten:

de eerste sfeer is eigenlijk heel donker en liefdeloos. Zit je ziel in deze sfeer, dan heeft je ziel veel dingen gedaan die ‘God verboden heeft’.
Spijt, berouw of empathie richting de gedane daden is er niet.
Je ziel kiest er zelf voor om aan de duistere kant te leven. Pas wanneer er een klein verlangen naar licht komt, zal je ziel met kleine stapjes gaan groeien richting de tweede sfeer

spirituele gidsen spirits leiders ontmoeten communiceren

de eerste sfeer is eigenlijk heel donker en liefdeloos. Zit je ziel in deze sfeer, dan heeft je ziel veel dingen gedaan die ‘God verboden heeft’.
Spijt, berouw of empathie richting de gedane daden is er niet.
Je ziel kiest er zelf voor om aan de duistere kant te leven. Pas wanneer er een klein verlangen naar licht komt, zal je ziel met kleine stapjes gaan groeien richting de tweede sfeer

spirituele engelen gidsen spirits begeleiders ontmoeten communiceren

wanneer een ziel nog niet toe is aan een hogere sfeer, zal een ziel in deze tweede sfeer terecht komen.
Zielen uit deze sfeer zijn zich bewust van de fouten die zij hebben gemaakt in vorige levens. Als je ziel zich in deze sfeer bevindt, dan ben je je bewust geworden van de Goddelijke wetten.
De tweede sfeer staat in een flauw licht als een schemering

wanneer een ziel nog niet toe is aan een hogere sfeer, zal een ziel in deze tweede sfeer terecht komen.
Zielen uit deze sfeer zijn zich bewust van de fouten die zij hebben gemaakt in vorige levens. Als je ziel zich in deze sfeer bevindt, dan ben je je bewust geworden van de Goddelijke wetten.
De tweede sfeer staat in een flauw licht als een schemering

spirituele engelen gidsen spirits begeleiders ontmoeten communiceren

in de derde sfeer leert je ziel empathie ervaren. Je ziel leert over de term ‘begrip hebben’ en je wordt jezelf bewust van het feit dat jij als ziel mag groeien, mag leren en mag ontwikkelen.
Zielen in deze sfeer zijn zich bewust van hun leven en van gemaakte fouten. Dit zorgt voor een verrijking van het leven van de ziel

spirituele engelen gidsen spirits begeleiders ontmoeten communiceren

in de derde sfeer leert je ziel empathie ervaren. Je ziel leert over de term ‘begrip hebben’ en je wordt jezelf bewust van het feit dat jij als ziel mag groeien, mag leren en mag ontwikkelen.
Zielen in deze sfeer zijn zich bewust van hun leven en van gemaakte fouten. Dit zorgt voor een verrijking van het leven van de ziel

spirituele engelen gidsen spirits begeleiders ontmoeten communiceren

de vierde sfeer wordt ook wel ‘zomerland’ genoemd. In deze sfeer begrijpt je ziel dat respect en liefde hand in hand gaan. Er komt ook een zekere vorm van bewustwording: Jouw ziel is opzoek naar het antwoord op de vraag “Wat is het doel van mijn leven?”. Zielen in deze sfeer beschikken over een hogere geestelijke intelligentie

de vierde sfeer wordt ook wel ‘zomerland’ genoemd. In deze sfeer begrijpt je ziel dat respect en liefde hand in hand gaan. Er komt ook een zekere vorm van bewustwording: Jouw ziel is opzoek naar het antwoord op de vraag “Wat is het doel van mijn leven?”. Zielen in deze sfeer beschikken over een hogere geestelijke intelligentie

Goddelijke liefde is de vijfde sfeer. Wanneer je ziel in deze sfeer zit dan heeft je ziel erg veel levenservaringen opgedaan. Jouw ziel leert constant bij om zich verder te ontwikkelen. Daardoor word je als het ware een specialist in het leven.
Zielen die deze sfeer hebben bereikt keren veelal niet meer terug naar de aarde tenzij zij zelf een gids of helper worden

spirituele engelen gidsen spirits begeleiders ontmoeten communiceren

Goddelijke liefde is de vijfde sfeer. Wanneer je ziel in deze sfeer zit dan heeft je ziel erg veel levenservaringen opgedaan. Jouw ziel leert constant bij om zich verder te ontwikkelen. Daardoor word je als het ware een specialist in het leven.
Zielen die deze sfeer hebben bereikt keren veelal niet meer terug naar de aarde tenzij zij zelf een gids of helper worden

spirituele engelen gidsen spirits begeleiders ontmoeten communiceren

liefde en licht is de zesde sfeer. In deze sfeer ontwikkelen de zielen zichzelf verder. Zij hebben daarnaast de leiding over zielen in de vijfde sfeer en zullen deze zielen van vele adviezen voorzien

liefde en licht is de zesde sfeer. In deze sfeer ontwikkelen de zielen zichzelf verder. Zij hebben daarnaast de leiding over zielen in de vijfde sfeer en zullen deze zielen van vele adviezen voorzien

spirituele engelen gidsen spirits begeleiders ontmoeten communiceren

de zevende sfeer is de Goddelijke sfeer. In deze sfeer hebben zielen hun persoonlijke groei vervolmaakt, geperfectioneerd. Zij leven in vervolmaking in een sfeer waar alleen nog maar licht is te vinden. Deze zielen houden toezicht en overzicht over veel dingen en ze staan dicht bij God.

spirituele engelen gidsen spirits begeleiders ontmoeten communiceren

de zevende sfeer is de Goddelijke sfeer. In deze sfeer hebben zielen hun persoonlijke groei vervolmaakt, geperfectioneerd. Zij leven in vervolmaking in een sfeer waar alleen nog maar licht is te vinden. Deze zielen houden toezicht en overzicht over veel dingen en ze staan dicht bij God.

Hoe ziet een spirituele gids eruit?

Je hebt door dat gidsen om jou heen zijn, maar hoe ziet een spirituele gids eruit? Hier is niet één waarheid in te verwoorden. Jij vormt als individu  je eigen beeld van je gidsen. Je gids kan zich laten zien als een figuur met vleugels, als een helder licht, gekleurde bollen of orbs: Hoe jij je afstemt op het gidsenrijk en de spirits is verbonden met het beeld wat er bij jou binnenkomt.

Hoe weet je dat je spirits of gidsen om jou heen zijn die je iets willen vertellen?
Let op de aanwijzingen die je ontvangt uit jou spiritteam.

je ziet veel dubbele getallen (bijvoorbeeld 10:10)

fysieke waarnemingen zoals:.
Het trillen of het suizen van je oor (dat kan te maken hebben met helderhorendheid) of een gevoel in een bepaald orgaan, het kloppen van een lichaamsdeel of temperatuurverschillen. Kippenvel of tintelingen op specifieke plekken, koude windvlagen etcetera

‘weten’ dat het zo is (helderweten)

het waarnemen van signalen zoals knipperende lampen of kaarsen (je krijgt signalen om jou heen, er gebeurt van alles)

je voelt een verandering aan de energie om jou heen

het zien van jouw gidsen (helderzien).
Dat kan ook zijn vanuit je ooghoek en dat er niets te zien is wanneer je ‘echt’ kijkt. Wat je kunt waarnemen zijn; (bewegende of stilstaande) beelden of vormen, gedaanten, licht-orbs in verschillende kleuren (licht-orbs zijn niet altijd gidsen of jouw gidsen maar het zijn altijd energieën), stukjes zwart-wit (zoals een fotonegatief), draaiende rondjes (dit zijn energie waarnemingen), witte schimmen, chakra kleuren etcetera. Een gids uit jouw spiritteam kan letterlijk voor jou verschijnen

horen van bepaalde tonen of muziek of het spreken van jouw gidsen/ spirits (helderhoren)

bepaalde geuren ruiken (zintuigelijke waarnemingen, dit kan helderruiken zijn)

tekens zien zoals veren die op je pad komen (veren betekenen dat engelen bij jou zijn) of bepaalde specifieke vormen zoals hartjes die je overal ziet

de ervaring van een hogere frequentie. Je voelt dit vaak op het moment dat je in contact bent met jouw gids/ spirit/ helper. Jouw energie verhoogt (of verlaagt) zich

Er zijn zoals je nu begrijpt heel veel verschillende manieren om de trillingen van jouw gidsen en spirits waar te nemen, te ervaren.
Zintuigelijk via het voelen (heldervoelen), het weten (helderwetend), het zien (helderzien), het horen (helderhoren), het ruiken (helderruiken), proeven (helderproeven), een combinatie van bijvoorbeeld voelen/ zien/ horen.

Wij zitten helaas heel veel in onze gedachten, in ons denken. “Is dit wel wat”. Je zult merken dat hetgeen je ervaart of waarneemt dan soms plots weg is. Waardoor je kunt gaan twijfelen aan je ervaring. Wat er veelal wordt gezien is dat je gids of spirit weg gaat wanneer jij twijfels hebt.

Wanneer jij weet wat voor signalen jouw gidsen je geven en op welke wijzen jouw gidsen met jouw communiceren kun jij er meer op gaan inzoomen.

“Voel maar eens voor jezelf waar jij op dit moment, in jouw leven, jouw spiritteam kunt inzetten.
Voelen doe je zo zuiver mogelijk; met en open hart, verbonden met het mannelijke universum en het vrouwelijke moeder aarde en altijd vanuit goede intenties.

Wanneer vraag je om hulp aan jouw spiritteam/ spirituele gidsen.

Je kunt altijd om raad en advies vragen aan jouw spiritteam.
Vaak zie je dat mensen zich tot hun gidsen/ spirits wenden wanneer zij op een cruciaal punt in hun leven zijn beland.
Bijvoorbeeld door een burn-out, een depressie of een echtscheiding.
Vanaf het moment dat jij open gaat staan voor jouw team, zul je merken dat je mooie ontwikkelingen kunt doormaken in jouw leven. Je gaat stappen maken.
Op het moment dat je van afgesloten zijn op het keerpunt staat richting opengaan; dan is er geen weg meer terug. Er is dan alleen nog maar de weg van liefde en het licht.

Voel maar eens voor jezelf waar jij op dit moment, in jouw leven, jouw spiritteam kunt inzetten. Voelen doe je zo zuiver mogelijk; met en open hart, verbonden met het mannelijke universum en het vrouwelijke moeder aarde en altijd met juiste intenties.

Wat is belangrijk in het moment van hulp vragen?

Je kunt informatie op verschillende manieren binnenkrijgen.
Op het moment dat jij om hulp gaan vragen is het ook belangrijk om te gaan ervaren. Om te gaan voelen.
Voel en ervaar hoe jouw gidsen en spirits met jou communiceren.

De communicatiewijze kan soms vervelend zijn of naar overkomen. Leer te begrijpen dat de signalen van jouw gidsen en spirits komen; dan kun je het op een andere wijze gaan ervaren. Wellicht wordt een gevoel wat jou eerder angstig maakte dan wel een gevoel van gesteund worden. Een gevoel welke jij gaat waarderen.

De aanwezigheid van je gids is dus ook bepalend voor ‘hoe’ jij iets binnenkrijgt.

vragen stellen aan je spirituele gids engel spirit of begeleider

Wat kun je doen als je veel in je hoofd zit?

Wij zitten helaas heel veel in onze gedachten, in ons denken, in ons hoofd. “Is dit wel wat?”. Je zult merken dat hetgeen je ervaart of waarneemt dan soms plots weg is. Waardoor je kunt gaan twijfelen aan je ervaring.
Wat er veelal wordt gezien is dat je gids of spirit weg gaat wanneer jij twijfels hebt.

Als je veel in je hoofd zit, sluit jij je energetisch iets meer af. Je kunt dan de verbinding met jezelf gaan missen. Ga meer uit je hoofd, kom bij je lijf; ga gronden en mediteren. Praat veel met je gidsen en jouw hulpbronnen; dan zul je ze meer gaan ervaren, gaan meemaken.

Het moment dat jij je gaat afstemmen op jouw gids is het moment dat jij je (beter) gaat beschermen tegen negatieve energie.

Wist je dat jij je ook kunt afstemmen op het spiritteam van iemand anders? Dit kun je doen door dit team uit te nodigen. Jullie teams werken dan samen. Het uitnodigen van een ander team doe je altijd vanuit een nederige houding met respect en dankbaarheid.

Hoe kun jij de band met jouw spirituele gidsen en je spiritteam versterken?

krijg helder door hoe jouw gids/ spirit communiceert met jou

het is mogelijk om tekenen af te spreken met jouw gids/ spirit. Over hoe je in gesprek gaat, hoe je communiceert. Op basis daarvan kan je gerichte vragen gaan stellen

zorg dat je helemaal (zonder afleidingen) en vanuit zuivere intenties in contact kunt komen met je gids/ spirit. Zo leer je de begeleiding echt te gaan gebruiken en bouw je wederzijds vertrouwen op wat jullie band zal gaan versterken

leer samen te werken met jouw gids/ spirit. Zie het ook echt als een samenwerkingsverband:
Het is niet zo dat jij kunt zeggen “Nou gids, kom maar op met al die antwoorden”. Nee, jouw gids staat ervoor dat jíj jóuw verantwoordelijkheid gaat pakken in dit leven. Zodat jullie samen jouw pad kunnen bewandelen.
Het moment dat jij een beetje achterover gaat leunen en gaat denken “De gidsen/ spirits doen het wel voor mij”, dan gaan jouw gidsen/ spirits niet komen

“Jouw pad is net zo belangrijk als jouw eindbestemming.

Wat als je iets niet zo prettig vindt? Wat moet je doen als je entiteiten om je heen ervaart?

We hebben allerlei zaken te leren in dit leven.
In principe bestaat er geen goed of slecht; dat hebben wij mensen met ons hoofd bedacht. Toch kan het wel zo zijn dat je het zo ervaart.
Het mooie is dat je zodra jij gaat voelen “Hé, dit vind ik niet zo prettig”, dit kunt aangeven aan jouw gids/ spirit. Jouw gids/ spirit beweegt dan met jou mee: Dat is de samenwerking.

Als jij een heel licht wezen bent met een hogere trilling, dan komen daar ook lagere trillingen op af. Bijvoorbeeld entiteiten. Entiteiten kunnen energie aftappen vanuit andere dementies waardoor jij je bijvoorbeeld erg vermoeid kunt voelen. Ervaar je dit? Dan geldt het advies om een goede specialist te bezoeken die zowel jouw aura reinigt als jou en de entiteit losmaken van elkaar.
Met een lagere trillingen kun je leren werken: Werk dan samen met jouw spiritteam. In jouw spiritteam zit heel veel licht. Dat licht kun jij gebruiken om jouw energetische veld (nog) zuiver(der) te maken.

Je kunt een gids of spirit vragen om afstand van jou te nemen.
Jij bent altijd sterker dan de gids of spirit, dan de trilling om jou heen, omdat jouw ziel een fysiek lichaam heeft. Dat is belangrijk om te weten.
Verantwoordelijkheid is iets wat je hebt en wat je kunt nemen door jouw fysieke lichaam en jij hebt een vrije wil.
Wil je dat een gids of spirit vertrekt? Spreek dan hardop uit “Ik wil dat je weggaat en dat je geen contact met mij opneemt”.
Toch is mijn advies; ga niet spelen met entiteiten of met donkere energie. Helaas spreek ik uit ervaring dat je donkere spirits niet áltijd even gemakkelijk weg krijgt. Vandaar de waarschuwing. Je weet nooit wat je uitnodigt en je wilt jouw energieveld en trilling graag zo hoog mogelijk houden.

Jouw vrije wil.

Spirit teams hebben respect voor jouw vrije wil. Jij komt op aarde om jouw lessen te leren, maar je maakt ten allen tijden jouw eigen keuzes.
Je kunt intappen op jouw team voor hun wijsheid, maar je team kan je niet met alles helpen.

stel gerichte vragen. Zo kun je jouw intuïtie versterken, je energieveld reinigen en/ of opschonen en het gevoel van bescherming en vertrouwen bewerkstelligen

vraag gericht om hulp, om je te beschermen tegen negatieve energie of ter ondersteuning tegen negatieve energieën

iedere hulpbron openbaart zich anders; met fluisteringen of woorden die iemand je toespreekt, met een item welke plots opvalt zoals de titel van een boek, getallen, ingevingen of dromen; sta open voor de tekens om je heen

Tot slot; toon een stukje nederigheid en wees dankbaar.

Het is belangrijk om een stukje nederigheid te voelen. Niet “Ik voel mij klein”, maar dat je vanuit dankbaarheid de liefde kunt ervaren, kunt aanvaarden.
Probeer open te staan om de signalen die tot je komen op te vangen. Soms mis je er veel; je zult echt niet alle signalen meekrijgen.
Probeer je soms ook eens te laten leiden door de signalen; als je handen naar een bepaalde plek op jouw lichaam willen gaan, dan kan dat ook zijn om energie naar die plek te sturen. Je wordt dan geleidt; ook dat zijn tekens en signalen.
Of luister naar woorden die je binnen krijgt die je maar ‘gewoon’ uitspreekt omdat ze in je opkomen; dat heet ook wel channeling.

Hoe zuiverder (vanuit jouw hart en samenwerkend met het universum (mannelijk) en de aarde (vrouwelijk) jouw kanaal en jouw intentie is, hoe meer je zult gaan waarnemen.
Liefde en dankbaarheid zitten op de hoogste emotionele trillingsfrequentie. Ga jij hier in zitten, dan maak je het leggen van connecties gemakkelijker.

Gericht werken met jouw spiritteam/ gidsen vraagt oefening en mediteren. Het is als een spier die je kunt trainen.
Ga dus écht voelen, écht ervaren én communiceren met jouw spiritteam.
Laat je verrassen en stap er open in. Jullie zijn al met elkaar verbonden; nodig jouw spiritteam uit voor nog meer verbondenheid, om samen sprankelend verder te gaan.

Ook wanneer je weinig merkt, voel dan maar dat je wel echt gesteund wordt. Zelfs al voel je het niet; vertrouw er maar gewoon op.
Geloof mij; wanneer je dat gaat doen, dan gaat het voor jou werken.

Ben jij klaar voor de ontmoeting met jouw gidsen, voor het ervaren van balans en voor het verkrijgen van antwoorden? Boek dan nu jouw healing meditatie sessie in mijn mooie praktijk te Enschede!

Door Gemma van den Berg van praktijk Āyus Hartelicht
– In contact met jezelf –
Praktijk voor ontspanning, ontwikkeling en traumaverwerking.
©

 

“Mag ik jouw begeleiden in het contact leggen met jouw gids/ spirit?

error: Content is protected !!