Innerlijke rust met klankschaal therapie voor balans en welzijn.

Klankschaal therapie: Alles wat je moet weten over geluidshealing en coaching met klank.

Tijdens een fijne coaching sessie waarbij er wordt gewerkt met klankschalen en enkele andere instrumenten zul je ervaren dat coaching erg ontspannend kan zijn! Bevorder je innerlijke rust, balans en welzijn met klankschaal therapie.

Wat het mooie en het bijzondere is van deze vorm van therapie, is dat je niet diep in hoeft te gaan op jouw verleden of op specifieke gebeurtenissen.
Wanneer je moeite hebt met het praten over hetgeen wat er in jouw leven heeft plaatsgevonden, dan is dit dus een erg prettige en zachte vorm van heling en traumaverwerking.
Het is een zachte vorm van therapie die geschikt is voor mensen vanaf 6 jaar.
Twee van de dingen die ik van jou moet weten:

waar zou je graag afscheid van willen nemen? Van welk gevoel, welke negatieve overtuiging, welke gedachtegang etcetera

wat zou jij graag willen uitnodigen in jouw leven? Een prettige emotie, meer zelfliefde, een verbeterde eigenwaarde, meer inwendige rust etcetera

Het maakt niet uit of je nieuw bent in de wereld van klankschaal therapie of coaching of dat je al enige kennis of ervaringen ermee hebt.
Op deze pagina zal ik dieper in gaan op deze mooie werkwijze om jou in te laten zien dat deze vorm van heling uniek is.

Deze vorm van therapie kan ook worden ingezet naast andere vormen van ondersteuning. Zoals medische behandelingen. Ook kan de klankschaal therapie worden ingezet als een onderdeel van jouw holistische zelfzorgroutine. In dat geval zullen het ‘onderhoudsbehandelingen’ zijn die jou in een verbeterede staat van bewustzijn brengen en je gezondheid en welzijn langdurig zullen bevorderen.

Klankschaalmassage Ontspanning Enschede

Klankschaal therapie in mijn praktijk Āyus Hartelicht Enschede

De klankschaal therapie zoals ik hem in mijn praktijk geef is een combinatie van de verzachtende en de helende werking van een klankschaalmassage, gecombineerd met healing technieken en coaching technieken. Ik benoem de techniek in mijn praktijk als ‘coaching met klank, ook wel integrale klank coaching’.
Tijdens drie sessies gaan we aan de slag met één tot drie punten waarop jij graag verandering zou willen zien. Deze drie punten zullen voor alle drie de sessies gelijk zijn om tot het gewenste resultaat te komen.
Tijdens de eerste sessie weken we als het ware alles een beetje los. Tijdens de tweede sessie begint het eerste gedeelte van de transformatie en na de derde sessie zul je ervaren dat er al echt veranderingen plaatsvinden in jouw welzijn en jouw denkwijzen.

Vanwege de uitgebreide leeftijdsklasse heb ik twee vormen van klankschaal therapie ontworpen:

speciale klopper _ koperen schaal _ bronzen schaal _ meerdere metalen
klankschalen en de feng gong bijzondere instrumenten. Is een klankschaalmassage gezond voor je? Is muziek gezond voor je? Enschede Twente Overijssel ontspanning vinden

voor de leeftijden van 6 tot en met 15 jaar, waarbij er spelenderwijs klank coaching zal worden toegepast en waarbij er eventueel ook technieken uit kindercoaching kunnen worden toegepast om zo tot het beste resultaat te komen.

voor mensen vanaf 16 jaar. Hierbij zal de sessie echt gericht zijn op de klankschalen therapie. Indien gewenst kunnen er na de set van drie sessies extra sessies worden bijgekocht waarbij er ook andere coaching technieken kunnen worden toegepast indien jij hier de wens voor hebt.

Professionele onderlegging.

Als klankschaalspecialiste beschik ik over een uitgebreide scholingsachtergrond. Zo heb ik drie jaaropleidingen in het werken met klankschalen afgerond en deze aangevuld met diverse specialisatie cursussen. Naast de op klankschalen gerichte opleidingen beschik ik ook over certificeringen in kindercoaching, systemische kindercoaching, systemische pedagogiek, Neuro Linguïstisch Programmeren coaching (NLP-coaching), healing, bewustwording, energetische geneeskunde opleidingen en meer.
Ben je benieuwd naar mijn volledige opleidingsachtergrond? Kijk dan op deze pagina. Enkele van de opleidingen uitgelicht die betrekking hebben op de klankschaal therapie:

integraal klankwerk jaaropleiding – Academie voor Klank & Pedagogiek, Zwolle

the sound experience, verdiepingsjaar integraal klankwerk – Academie voor Klank & Pedagogiek, Zwolle

klankschaalmassage – Academie voor Klank & Pedagogiek, Zwolle

genezingsprocessen ondersteunen met klank Peter Hess® – Klankpraktijk Sylvia Zijlstra, Sneek

professionalisering van klankwerken Peter Hess® – Klankpraktijk Sylvia Zijlstra, Sneek

NLP Practitioner Spreker en Coach, fysieke opleiding – Sluis NLP Instituut, Rotterdam

systemisch pedagogiek – Bert Hellinger Instituut, Groningen

basisopleiding kindercoach en opvoedcoach – Centrum Tea Adema, Burgum

basisopleiding systemisch kindercoach – Ynnergy Academy, Den Bosch

bewustwording – Inner Stillness, locatie Enschede

healing – Inner Stillness, locatie Enschede

Door mijn uitgebreide opleidingsniveau beschik ik over een ruime kennis van veel verschillende klankschaaltechnieken die ik op de juiste wijze weet toe te passen. Die kwaliteit ervaar jij als cliënt.

Dit alles is essentieel om als professionele therapeut over te beschikken, om jou als cliënt de diepgaande voordelen van een goede klankschaal therapie sessie te laten ervaren.

Ik beschik dus over een ruime kennis, veel vaardigheden en de juiste ervaring om jou optimaal te begeleiden tijdens een professionele coaching met klank sessie.

Door het omarmen van de technieken en hetgeen wat er plaatsvindt tijdens de sessie, kun je komen tot een dieper begrip en een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Je ontwikkelt, groeit en je geneest/ heelt op veel persoonlijke gebieden. Ontdek deze transformerende belevenis! Vul het contactformulier in voor een afspraak.

Mijn persoonlijke benadering als professioneel klankschaaltherapeut.

Elke cliënt in mijn praktijk is uniek. Ik vind het belangrijk dat jij jezelf comfortabel en veilig voelt. Mijn benadering zal persoonlijk zijn.
Mocht je iets niet prettig vinden; dan kun je dat uiteraard aan mij kwijt zodat ik er rekening mee kan houden. Mocht je vragen hebben over de sessie of over mijn praktijk? Voel je vrij om je vragen te stellen.
Als jij open bent richting mij dan wordt het voor mij gemakkelijker om op jou af te stemmen en om de sessie daar waar nodig aan te passen voor de beste resultaten. Een open vorm van communicatie werkt voor eenieder prettig en is van belang voor een succesvol resultaat. Spreek dus gerust je wensen, vragen of zorgen uit. Zo kan ik mijn dienstverlening zo persoonlijk mogelijk maken.
Zoals ook in het begin van deze pagina gezegd; het is voor mij niet noodzakelijk om jouw gehele historie of achtergrond te weten, of voor jou om openheid te geven over jouw persoonlijke situaties. Alles gaat in goed vertrouwen en ik zal respectvol omgaan met hetgeen wat jij met mij deelt.

Een korte opsomming van hetgeen belangrijk is voor mij om te weten voor we beginnen met de klankschaal therapie:

Chakra workshop en meditaties Enschede - Wat zijn chakra's chakra healing holistisch energetisch gevoel loslaten en open zetten klankschaal therapie klankschaaltherapie

heb je last van lichaamsdelen? (fysieke klachten)

heb je mentale problemen? (jouw emotionele staat van zijn)

waar wil jij graag van af? (bijvoorbeeld een negatieve emotie of een negatieve overtuiging)

wat zou jij graag willen uitnodigen in jouw leven? (bijvoorbeeld meer zelfliefde of meer eigenwaarde)

zijn er relevante zaken waar ik rekening mee moet houden gedurende onze afspraken?

Wil je graag meer informatie over de professionele klankschaal therapie sessies? Lees gerust verder. Er valt veel over te vertellen.

Je kunt tevens op deze pagina lezen over de integrale coaching met klank (klankschaal therapie).

Chakra workshop en meditaties Enschede - Wat zijn chakra's chakra healing holistisch energetisch gevoel loslaten en open zetten klankschaal therapie klankschaaltherapie

Wil je graag meer informatie over de professionele klankschaal therapie sessies? Lees gerust verder. Er valt veel over te vertellen.

Je kunt tevens op deze pagina lezen over de integrale coaching met klank (klankschaal therapie).

Chakra workshop en meditaties Enschede - Wat zijn chakra's chakra healing holistisch energetisch gevoel loslaten en open zetten klankschaal therapie klankschaaltherapie

Klanken en hun trillingsfrequenties helpen met het bereiken van een diepgaande ontspanning.

De prachtige tonen en klanken van de schalen zorgen dat jij in een zogeheten alfa-staat terecht komt. Dat is een algehele staat van rust. Doordat jij in deze staat terecht komt, kan ik zowel met mijn coaching technieken als mijn helende vermogens jou begeleiden naar een verbeterde staat van zijn.

De geluidstrillingen en de trillingsfrequenties van de helende klankschalen brengen het water in jouw lichaam in beweging. Doordat jouw lichaam voor het overgrote gedeelte uit water bestaat, ontvang je als het ware een soort van dieptemassage. Deze vorm van dieptemassage helpt mij om onder anderen door jouw blokkades te breken, om afvalstoffen beter af te voeren en om een verbeterde doorbloeding op gang te brengen. Ook lukt het jou beter om eventuele spanningen los te laten. Jouw natuurlijke genezingsprocessen worden gestimuleerd, de energiestroom wordt verbeterd en het zelfhelend vermogen van jouw lichaam wordt geactiveerd.
Daarnaast helpt de klankschaal therapie je ook met het loslaten en verwerken van eventuele vastzittende en/ of onderdrukte emoties. Hierdoor voel je meer innerlijke vrede na afloop van een sessie. Op het mentale niveau wordt ook je geest gekalmeerd, er ontstaat ruimte in je hoofd waardoor je meer focus kunt krijgen in je leven, helderder kan denken en je concentratie niveau kan worden bevorderd.

Zo worden genezingsprocessen bevordert en ontvangen jouw lichaam, jouw geest en jouw ziel al het positieve van de therapeutische sessie. De klankschalen hebben dus prachtige effecten naast de andere technieken die ik inzet!

Een 8-jarige cliënt gaf aan dat het voelde

“Alsof het water in je lichaam gaat dansen”.
Hij vond het in een woord
“Super”.

Een 53-jarige cliënt gaf aan

“Ik stond eigenlijk al mijn gehele leven op spanning. Alles zat vast, alsof ik soms niet eens kon ademen.
Het resultaat van de drie sessies zou ik de woorden fantastisch, schitterend en indrukwekkend willen geven. Ik voelde echt ‘Hey hier gebeurt wat!’. Ik kan er geen woorden aan geven, maar het voelde niet ‘gewoon’, als een soort ontwaken tot diep in de botten.
Alle spanning is weg!”

Een 37-jarige cliënt gaf aan

“Bijzonder. Je kunt je er niet voor verbergen. Het gebeurt gewoon, je hebt geen controle. Ik heb het losgelaten en toegelaten.
Daar ben ik nu heel dankbaar voor”

Een 53-jarige cliënt gaf aan

“Het was alsof ik in een compleet ander bewustzijn verkeerde.
Maar de gedachte dat ik op een veilige plek was gaf mij vertrouwen.
Mijn lichaam bewoog energetisch volledig mee met de klanken. Waarbij de klanken soms een bekruipend gevoel gaven en vervolgens weer zorgde voor allemaal tintelingen. Soms was het gevoel van een schaal die je boven mijn lichaam hield sterker dan wanneer de schaal op mijn fysieke lichaam werd geplaatst.
De nieuwe ervaringen hebben veel deuren voor mij geopend.
Ze hebben mij het duwtje in de rug gegeven die ik nodig had.”

Een 53-jarige cliënt gaf aan

“Het was alsof ik in een compleet ander bewustzijn verkeerde.
Maar de gedachte dat ik op een veilige plek was gaf mij vertrouwen.
Mijn lichaam bewoog energetisch volledig mee met de klanken. Waarbij de klanken soms een bekruipend gevoel gaven en vervolgens weer zorgde voor allemaal tintelingen. Soms was het gevoel van een schaal die je boven mijn lichaam hield sterker dan wanneer de schaal op mijn fysieke lichaam werd geplaatst.
De nieuwe ervaringen hebben veel deuren voor mij geopend.
Ze hebben mij het duwtje in de rug gegeven die ik nodig had.”

Een 37-jarige cliënt gaf aan

“Bijzonder. Je kunt je er niet voor verbergen. Het gebeurt gewoon, je hebt geen controle. Ik heb het losgelaten en toegelaten.
Daar ben ik nu heel dankbaar voor”

Wat zijn de talrijke voordelen van klankschaal therapie?

De voordelen van klankschaal therapie zijn talrijk en divers en je kunt op ze zowel korte- als op lange termijn ervaren. Door de holistische benadering kunnen er verschillende doelen worden bereikt. De genezing is van invloed op verschillende aspecten van jouw zijn.

Met het pakket van drie sessies kun je zeer mooie resultaten bereiken wanneer jij je ervoor openstelt.
Mocht je met enige regelmaat sessies ondergaan, dan zul je een dieper gevoel van ontspanning, genezing en welzijn gaan ervaren. De sessies frequente sessies zullen vele voordelen met zich meebrengen voor jouw algehele welzijn en levenskwaliteit.

Naast de coaching doeleinden die wij zullen vaststellen tijdens het voorgesprek, zijn er nog tal van extra voordelen waar jij van kunt genieten:

klankschaal, klankschalen, klankcoaching, klankschaalmassage, Enschede, Twente, Overijssel, klankschaaltherapie, klankschaal therapie

Stressvermindering en spanningsvermindering:

De klankschaal therapie kan je helpen bij het verminderen van jouw stress en van spanningen in je lichaam, doordat de klankschalen een diepe staat van ontspanning bevorderen. De rustgevende tonen en de trillingsfrequenties van de klankschalen helpen jouw geest te ontspannen en je lichaam te kalmeren, waardoor er een gevoel van rust en welzijn ontstaat. Door het ondergaan van de sessies zul je gaan ervaren dat je beter om kunt gaan met stress en spanningen in je dagelijkse leven.

Pijnverlichting:

De trillingsfrequenties van de klankschalen ondersteunen je bij het verlichten van fysieke en/ of mentale pijn en ongemakken. De schalen werken als het ware genezing bevorderend. Spierspanningen worden verminderd, de doorbloeding wort verbetert, afvalstoffen worden beter afgevoerd en pijnlijke gebieden worden ontlast.

Diepe staat van ontspanning en fysieke verlichting:

Eén van de meest direct waarneembare effecten van een sessie met klankschalen is de fysieke ontspanning en verlichting die de schalen je bieden. Tijdens de sessie dringen de subtiele trillingen van de schalen diep door in het lichaam, waardoor spanningen worden losgelaten en spieren (beter) ontspannen. Dit komt mede doordat de doorbloeding wordt verbeterd. Na de professionele klankschaal sessie  kun je het gevoel van verlichting ervaren en je kunt merken dat eventuele fysieke pijnklachten of spanningen zijn verminderd.

Fysieke ontspanning:

De trillingen van de klankschalen dringen diep door in spieren en weefsels. Hierdoor wordt eventuele spanning verminderd en je lichaam kan zich beter ontspannen. Ook wordt de doorbloeding verbeterd en de vermenigvuldiging van gezonde cellen wordt positief beïnvloed. Afvalstoffen in het lichaam worden beter afgevoerd: Dat kan iedereen gebruiken.

Emotionele welzijn:

Klankschaal therapie kan je helpen bij het loslaten van vastzittende en/ of onderdrukte emoties, het verminderen van angsten, depressieve gevoelens en van verdriet. De sessies bevorderen het gevoel van innerlijke vrede en welzijn. De rustgevende klanken van de prachtige schalen hebben een helende werking op jouw emotionele welzijn. Wanneer je regelmatig contact maakt met een diepe vorm van ontspanning en van emotionele vrijheid, zul je jezelf meer in balans voelen waardoor je in staat bent om beter met emoties om te gaan.

Verhoogde energie en vitaliteit:

Tijdens de klankschaal therapie wordt onder anderen jouw energiecentrum in balans gebracht. Daarnaast wordt de bloedsomloop gestimuleerd, wat bijdraagt aan het verhogen van je algehele energieniveau en vitaliteit. Wanneer je met regelmaat in contact komt met de helende werking van de fijne klankschalen, zul je een algehele toename van je energieniveau ervaren en zul je vitaler door het dagelijkse leven gaan. Ook wordt de aanmaak van gezonde lichaamscellen gestimuleerd. Hier zijn volgens het Peter Hess Instituut onderzoeken naar verricht.

Herstel en/ of bevordering van je energetische evenwicht:

Klank sessies helpen je naast veel zaken die op fysiek niveau plaatsvinden ook bij het herstellen van het evenwicht van je energetische lichaam.
Jouw lichaam heeft een soort energiecentra. Het werkt als het ware als een machine en die machine heeft allerlei tandwielen. Die tandwielen zijn jouw ‘levenswielen’ oftewel jouw ‘chakra’s’. Wanneer een gedeelte van jouw energiecentra niet goed doorstroomt, dan ondervindt jouw gehele welzijn daar de effecten van.
Door de frequenties en de geluidstrillingen van de klankschalen worden eventuele blokkades in jouw energiebanen verdreven. De klankschalen brengen de balans terug. Hierdoor kan de natuurlijke stroom van jouw levensenergie (ook wel bekend als ‘qi’ of ‘prana’) worden hersteld. Het mooie is dat dit kan leiden tot het gevoel een geluksgevoel, een gevoel van welzijn en vitaliteit. De schalen bevorderen de harmonie in jouw lichaam en zo ook in jouw leven.

Verbeterde slaapkwaliteit:

De klankschaal therapie sessies dragen ook bij aan het verbeteren van je slaapkwaliteit en het bevorderen van een diepere en rustgevende slaap. De klankschalen hebben een fijn en ontspannend effect op jouw zijn en helpen je om je geest te kalmeren, je gedachtegang rustiger te maken en je lichaam in een staat van ontspanning te brengen. Wist je dat klankschaalsessies ook mensen kunnen helpen die lijden aan slaapproblemen om een betere en herstellende slaap te ervaren?

Spirituele groei en bewustwording:

Klankschaal therapie kan een krachtig hulpmiddel zijn voor de spirituele groei, bewustwording en de verbinding met jouw hogere zelf en het universum. Doordat je energiecentra in balans wordt gebracht en je lichaam en geest in een staat van rust en ontspanning, wordt een diepe meditatieve staat van zijn bevorderd. Tijdens de sessie helpt dit erg met jouw persoonlijke groei. De klankschaal therapie kan je dus helpen bij het ontwikkelen van een dieper spiritueel bewustzijn. Onderga je met enige regelmaat een sessie? Dan kom je ook in nog diepere lagen van jouw bewustzijn en zul je een dieper begrip voor jezelf en jouw spirituele pad gaan ontwikkelen. Wil je meer lezen over jouw spirituele pad? Lees dan dit blog.

Klankschaal therapie bevordert je balans, welzijn en geluksgevoel.

Klankschaal therapie biedt dus tal van voordelen die kunnen bijdragen aan jouw algehele gevoel van gezondheid, welzijn en vitaliteit, naast de coaching doeleinden waar wij aan zullen gaan werken.

De effecten van de klankschaal therapie verschillen per cliënt. De ervaringen die ik tot nog toe teruggekoppeld heb gekregen zijn zeer positief. Toch is de uitwerking ook afhankelijk van de individuele factoren van jou als cliënt, zoals je gezondheidstoestand, je levensstijl en de toewijding die jij hebt richting eventuele handvaten en/ of tips. Gun jezelf het beste, dat verdien jij voor het bereiken van een optimale levenskwaliteit.

klankschaal, klankschalen, klankcoaching, klankschaalmassage, Enschede, Twente, Overijssel, klankschaaltherapie, klankschaal therapie

Geluidshealing is een holistische benadering voor innerlijke balans en het bereiken een betere levenskwaliteit.

De klankschaal therapie wordt door velen ook geluidshealing of klanktherapie genoemd. Het is een therapievorm waarbij er sprake is van een holistische benadering, waarbij de geluidstrillingen en frequenties die geproduceerd worden door de klankschalen worden ingezet om de gezondheid, heling en het welzijn van jou als individu te bevorderen.
De klankschaaltrillingen hebben diepgaande effecten op het lichaam, de geest en de ziel.

Op het holistische niveau werk ik op vijf verschillende lagen:

fysiek niveau

emotioneel niveau

mentaal niveau

energetisch niveau

spiritueel niveau

Ben je nog niet zo bekend met het holisme en zou je daar graag mee over willen lezen? Ik heb er een interessant blog over geschreven.

De verbintenis tussen klankschaal therapie en een holistische benadering:

klankschalen en de feng gong bijzondere instrumenten. Is een klankschaalmassage gezond voor je? Is muziek gezond voor je? Enschede Twente Overijssel ontspanning vinden

Klankschaal therapie en het holisme zijn sterk met elkaar verbonden omdat beiden een holistische benadering omarmen. Jij als cliënt wordt gezien als “één geheel” en niet als slechts een gedeelte van jouw zijn. Wanneer jij bij mijn praktijk komt met een kwaal of een ongemak of een vraag, dan zal er niet alleen naar dat gedeelte gekeken worden, maar er zal ook licht geschenen worden op de omliggende factoren.

een voorbeeld van een niet-holistische benadering:
Jij hebt je schouders en je bovenrug vastzitten en je gaat naar een fysiotherapeut heen om deze plekken los te laten masseren. Na de sessie ga je weer naar huis en er is verder niets aan de eventuele oorzaak van de klachten verandert.

een voorbeeld van een holistische bendering:
Klankschaal therapie richt zich op het bevorderen van de balans en de harmonie op zowel het lichamelijke, het geestelijke als het zielsniveau. Daarbij worden de krachten van de klankschalen, coaching technieken en healing technieken ingezet om het gewenste resultaat te bereiken. De aandacht ligt niet op slechts één van de holistische niveaus. Sterker nog; dat kan tijdens deze sessie niet. Dus in plaats van mij uitsluitend te richten op een symptoom of een specifiek probleem, streef ik erna om te kijken naar het totaalplaatje voor het beste resultaat, om een diepgaande genezing/ verbetering te bevorderen.

Praktijkruimte Ayus Hartelicht behandeltafel Manumed Klankschalen Klankschaal

Gericht op zowel preventie als op jouw gezondheid als welzijn in het geheel.

Zowel in klankschaal therapie als in het holisme wordt de nadruk gelegd op “preventie” en op jouw gezondheid en welzijn in het geheel, in plaats van het alleen te reageren op een kwaal of een ongemak. Er wordt gestreefd naar een evenwicht en harmonie tussen alle vijf de niveaus van jouw zijn, om zo jouw gezondheid en welzijn op de lange termijn te kunnen bevorderen.

Nog een mooie verbintenis tussen het holisme en klankschaal therapie is de erkenning van de kracht van natuurlijke genezing: Jouw lichaam heeft een groot vermogen om zichzelf te genezen. Door middel van klankschaal therapie wordt het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam aangemoedigd. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, zoals geluid, trillingen, energieën en gespreksvaardigheden.

Klankschaal therapie en het holisme delen een gemeenschappelijke visie op de gezondheid en het welzijn. Hierbij word jij als individu gezien als een complex geheel van fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele aspecten.

Krachtige instrumenten; de genezende kracht van klankschalen tijdens klankschaal therapie.

Door diverse geluidsbronnen te gebruiken, hoofdzakelijk klankschalen, wordt een harmonieuze en helende sfeer gecreëerd welke gericht zal zijn op jouw lichaam (zowel het fysieke als het energetische lichaam), je geest en jouw ziel. Dit helpt mij met het opheffen van eventuele blokkades, het herstellen van disbalansen en je zult ontspanning en ruimte gaan ervaren.
Doordat ik de klankschalen en de instrumenten combineer met helende energieën en speciale coaching technieken, zal er een diepgaand effect plaatsvinden op je fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele welzijn; de vijf holistische niveaus.

Klankschaal therapie is een krachtig instrument voor het herstellen van de balans en de harmonie in jouw lichaam, geest en ziel én het bevordert het algehele gevoel van gezondheid en welzijn.
Deze vorm van therapie wordt door alle voordelen ook ingezet bij diverse gezondheidsproblemen, waaronder; stress, angsten, depressies, burn-out klachten, slapeloosheid, vermoeidheid, een uitgeblust gevoel, te drukke gedachten, pijn en meer. Naast gezondheid technische zaken wordt ook je bewustzijnsniveau verbetert. Je komt dus in een beter contact met jezelf te staan.

De klankschalen worden zowel op als rondom jouw geklede lichaam geplaatst en door jouw energetische energieveld gehaald middels vaste en bewezen methodieken.
Tijdens klank sessies wordt er wanneer jij op de prettige professionele behandeltafel ligt niet gesproken, om de kwaliteit van de sessie zo hoog mogelijk te houden en jou in een fijne ontspanning te kunnen laten zaken.

Waar staat de term klankschaal therapie voor?

De term klankschaal therapie is een samenvoeging van twee belangrijke elementen: “Klankschaal” en “therapie”.

klankschalen:

Een klankschaal is een metalen schaal welke is samengesteld uit tenminste zeven verschillende metaalsoorten. De schalen zijn opbouwt uit verschillende lagen metaal. Elke schaal is met de hand vervaardigd en tot de juiste frequentie en toon gebracht. Zo is elke schaal uniek in zijn zijn.
Traditioneel gezien, werden de schalen voornamelijk gebruikt in de Aziatische culturen zoals Tibet, India, Nepal en Bhutan. Van oorsprong werden de schalen gebruikt voor onder anderen eten. Pas in een later stadium zijn de schalen voor gezondheid bevorderende redenen in gebruik genomen.
De meeste schalen bevatten veelal metalen als koper, tin, zink, ijzer en lood.

De klankschalen kunnen met verschillende zaken tot klinken worden gebracht. Afhankelijk van het doeleinde en de gewenste uitwerking wordt een zogeheten “klopper” gekozen. Elke klopper produceert een andere toon, trilling en frequentie bij een klankschaal. Enige kennis van zaken zoals ik heb is dus erg prettig. Wil je meer lezen over de klankschalen? Lees dan dit blog.

Het is belangrijk dat een klankschaal nooit valt en dat er nooit iets hard tegenaan stoot. Zodra een schaal beschadigd is, al is het maar een haarscheurtje, dan is de schaal praktisch onbruikbaar geworden om in te zetten tijdens klanksessies. Er is dus een grote voorzichtigheid nodig voor het werken met deze bijzondere instrumenten. Voor mij is dit ook de reden dat ik niemand anders met mijn klankschalen laat werken, mijn klankschalen ook niet uitleen en dat cliënten mijn klankschalen niet mogen vasthouden. Ik ben er erg zuinig op, om elke cliënt zo het beste te kunnen geven.

Er zijn tal van soorten klankschalen beschikbaar op de markt. De set waarmee ik werk tijdens de klankschaal therapie is zorgvuldig samengesteld en op elkaar afgestemd. Dit zodat er een harmonies geheel ontstaat en de handelingen die ik uitvoer het gewenste effect hebben

therapie:

Het woord “therapie” verwijst naar een behandeling of een praktijk welke gericht is op het verbeteren en/ of het bevorderen van de gezondheid, het welzijn en het genezingsproces van jou als cliënt

ben je egoïstisch als je aan jezelf werkt? ben je egoistisch als je tijd aan jezelf besteed? Nee, als coachee bezoek je een coach omdat je verandering in je leven wilt bewerkstelligen. Ik kan je ondersteunen. Enschede, Overijssel, Twente, klanktherapie, klankschaaltherapie, klankschaal therapie, klank therapie

Wanneer deze twee elementen worden samengebracht, “klankschaal” en “therapie”, dan krijg je de term “klankschaal therapie”. Klankschaal therapie verwijst naar een behandeling in mijn praktijk waarbij klankschalen worden gebruikt om verschillende aspecten van jouw gezondheid en welzijn te bevorderen. In het geval van de “Integrale klank coaching” zijn er coaching doeleinden aan verbonden. Hierdoor creëer je een mooie persoonlijke groei en wordt de balans tussen je lichaam, je geest en je ziel bevorderd.

ben je egoïstisch als je aan jezelf werkt? ben je egoistisch als je tijd aan jezelf besteed? Nee, als coachee bezoek je een coach omdat je verandering in je leven wilt bewerkstelligen. Ik kan je ondersteunen. Enschede, Overijssel, Twente, klanktherapie, klankschaaltherapie, klankschaal therapie, klank therapie

Ervaar de magie van klankschaal therapie in een reis naar een verbeterd gevoel van gezondheid en welzijn.

Ben jij klaar om de helende kracht van klankschaal therapie zelf te ervaren? Neem dan contact op om een afspraak te maken.

Mocht je nog vragen hebben over de sessie of over de werking van de klankschalen therapie voordat jij jouw sessie bij mij wil boeken? Dan sta ik je graag te woord. We kunnen eventueel ook kijken welke sessie het beste bij jou past mocht je daar twijfels over ervaren.

Het maakt niet uit of je al ervaringen hebt in de klankwereld of therapie of dat je er nog niet mee in aanraking bent gekomen. Een klanksessie is voor iedereen prettig en werkt voor iedereen helend en deze vorm van therapie is voor jou ontspannend; ik doe voornamelijk het werk. Kom langs en ontdek de helende krachten!

Ervaar de ontspanning, de stressvermindering en de bevordering van jouw energetische evenwicht door de effecten van deze waardevolle instrumenten. Herstel waar nodig jouw innerlijke balans. Bereik jouw coaching doeleinden. Bevorder jouw gezondheid en een evenwichtig leven. Dompel jezelf onder in deze betoverende wereld. Vindt de rust en de sereniteit die jij nodig hebt om een diepere verbinding met jezelf te ervaren, om het gevoel van harmonie en geluk te bevorderen. Gun jij het zelf? Dan is het nu de tijd om actie te ondernemen.

Het leven is een voortdurende reis naar welzijn, waarbij klankschaal therapie een stap is op het pad naar een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Laat jij jezelf meevoeren op deze reis naar innerlijke genezing?
Ik nodig je graag uit om de magie van deze sessie te ervaren.

Binnen mijn praktijk heb ik een grote toewijding aan de klanksessies. Ik heb mijzelf erop gespecialiseerd. Die kwaliteit ervaar jij.

In mijn praktijk streef ik ernaar om de magie van mijn klankschaal sessies toegankelijk te maken voor iedereen die op zoek is naar diepe ontspanning, innerlijke balans en/ of verandering in het leven op deze aarde.
Als ervaren en professioneel klankschaalbeoefenaar bied ik een veilige en prettige omgeving waarin jij kunt ontspannen en waarin jij kunt helen.

Ik beschik over verschillende soorten en type klankschalen waardoor ik een prettig klanktapijt kan verzorgen. De klankschalen die worden ingezet tijdens de klankschaal therapie zijn harmonieus op elkaar afgestemd.
Alles om jouw welzijn te bevorderen.

© Āyus Hartelicht | 2020-2021-2022-2023-2024 |
Gemma van den Berg

© Āyus Hartelicht 2021-2022-2023-2024 |
Gemma van den Berg

error: Content is protected !!