“Over mij als eigenaresse van Āyus Hartelicht
♡ Gemma van den Berg ♡.

Benieuwd naar mijn verhaal? Naar de weg die ik heb afgelegd voor de opstart van mijn praktijk? Dan nodig ik je uit om verder te lezen op deze “over mij, Gemma van den Berg” pagina!
Geniet van deze prachtige, fantastische dag!

Wees welkom, voel je welkom en pak even een momentje voor jezelf. Dan vertel ik wat over mij, Gemma van den Berg.

Heb je een bakje heerlijk geurende koffie erbij gepakt of die lekkere kop thee? Zit je goed? Geniet ervan terwijl ik mij voorstel en wat vertel over de inhoud en de naam van mijn praktijk.
Wellicht kom je iets tegen waar jij jezelf in herkent of iets wat jou aantrekt? Wellicht kan ik jou helpen om jouw weg via een andere route te bewandelen, een route die beter bij jou als persoon past. Ik nodig je uit om dichter bij jezelf te komen en daar raak ik mijn slogan aan: “In contact met jezelf”. Want wat is er nou mooier dan jezelf compleet te voelen en goed in je vel te zitten? Om naar je doelen te werken of misschien een verleden achter je te laten?

Zoek je een stukje ontspanning, meer rust in je hoofd en/of je lichaam, inspiratie, zelfontplooiing of bewustwording? Ervaar je ongemakken op het mentale vlak of op fysiek gebied? Wil je meer kunnen stralen vanuit die mooie jij die jij bent?
Al deze dingen en meer gunde ik mijzelf zo hard dat ik ervoor ben gaan vechten.

Enschede praktijk coaching energetisch klank massage ontspanning

“Ben jij je ervan bewust dat je zo’n 50 gedachten per minuut hebt waarvan het gross veelal ’to do’ lijstjes zijn? Breng dit eens terug naar drie to do dingen per dag. Zo creëer je rust.”

Over mij, ervaringsdeskundige Gemma van den Berg.

“Ervaringsdeskundige”, het klinkt als een erg groot woord. Maar wanneer je rugzak gevuld is met levenservaringen uit vele uiteenlopende facetten, maakt het de kennis die je kunt overbrengen en kunt inzetten een stuk rijker en waardevoller.
Naast alles wat ik heb geleerd tijdens cursussen en opleidingen neem ik de passie die ik in mij draag en mijn eigen levenservaringen mee tijdens de sessies die ik geef. Die toegevoegde waarde, die merk jij als cliënt en/of opdrachtgever!
Jij bent een uniek persoon en ik geloof dat ik jou met mijn hulp beter tot jouw recht kan laten komen!

Even voorstellen. Aangenaam kennis met je te maken! Ik ben de eigenaresse van Āyus Hartelicht; Gemma van den Berg.

Ontspanning, stress verlagen, creativiteit, pedagogiek, klankschalen

Mijn naam is Gemma van den Berg. Ik ben een dame die is opgegroeid in het prachtige groene Twente en die al jong op haar zelf is gaan wonen voor studies en werk. Gedurende mijn leven zijn niet alle wegen die ik heb bewandeld even gemakkelijk geweest. Zo leerde ik al op een jonge leeftijd dat het niet vanzelfsprekend is om een gezond en goed functionerend lichaam te hebben. Ik bleek in mijn tienerjaren namelijk al in de vervroegde overgang te zitten. Gelukkig zijn veel consequenties te onderdrukken met hormonen.
Ook kwam ik erachter dat niet iedereen in de wereld het beste met je voor heeft. Ik ben gezegend met enkele fantastische mensen in mijn leven, maar heb qua vriendschappen en kennissen het nodige aandeel op mijn bord gehad. Mensen die bij mij in de praktijk komen zijn er vaak verbaasd over dat ik niet zo snel schrik van de verhalen die mij soms ter ore komen. Levenservaring heeft daar een erg groot aandeel in.
Naast dat alles ben ik mijzelf binnen relaties uit mijn verleden tot twee maal toe com-pléét verloren. Als iets het niet waard is om contacten ten koste van alles te willen behouden, dan is het roofbouw plegen op jezelf.
Tegen de tijd dat ik voor het bereiken van mijn 33e levensjaar in mijn tweede burn-out kwam, voortkomende uit die toenmalige relaties, zonk het besef kei hard in: Ik had al veel stappen gezet en over veel nagedacht. Maar met veel leren en nadenken verandert er in de feitelijke wereld weinig. Ik moest nu daadwerkelijk de knopen gaan doorhakken en afscheid nemen van dat wat voor mij schadelijk was. Als je in één dag tijd een gigantisch groot gewicht wilt afvallen dan is dat dé manier, ik voelde mij bevrijd en plots ‘vederlicht’!

Er is maar één persoon in de wereld die de daadwerkelijke keuzes maakt voor het door mij te bewandelen pad. De rest is van pure invloed om je te testen.
Hier kan jij lezen over de route die ik heb bewandeld en de vraagstellingen die ik mijzelf heb gesteld én over de “nieuwe ik”.

Er is altijd een keuze. Krijg meer zelfvertrouwen, ga stralen en werk aan je levenskeuzes

“Het wordt nooit zo donker of het wordt wel weer licht.

Ik voelde mij heel erg aangetrokken tot een prachtige Engelstalige quote van Iyanla Vanzant. Ik zag mijzelf erin; door lastige situaties heen bijten en daarna weer opklimmen en kijken hoe we verder kunnen.
De Nederlandse vertaling:

“Je kunt de manier waarop je ooit door mensen bent behandeld accepteren of weigeren, maar tot je al je wonden uit je verleden heelt, zul je blijven bloeden. Je kunt het bloeden verzachten met eten, met alcohol, met drugs, met werken, met sigaretten, met seks, maar uiteindelijk zal het bloed er doorheen komen en vlekken veroorzaken in jouw leven en jouw leven gaan beïnvloeden. Je moet de kracht vinden om jouw wonden te openen, jouw handen erin te steken en de wortel van jouw pijn eruit te trekken welke jou in jouw verleden houdt, in jouw herinneringen. En sluit er vrede mee.”

You can accept or reject the way you are treated by other people, but until you heal the wounds of your past, you will continue to bleed. You can bandage the bleeding with food, with alcohol, with drugs, with work, with cigarettes, with sex, but eventually, it will all ooze through and stain your life. You must find the strengths to open your wounds, stick your hand inside, pull out the core of the pain that is holding you in your past, the memories, and make peace with them.” (Iyanla Vanzant)

Tijd voor verandering. Het was tijd, voor mij.

Het werd tijd dat ik de regie over mijn leven terug ging pakken. Want:

hoe fijn zou het zijn om vrij van zorgen te leven?

hoe fijn zou het zijn om mijzelf vol te kunnen zijn?

hoe fijn zou het zijn om er te staan en te stralen?

hoe fijn zou het zijn om een keer niet met piekeren naar bed te gaan maar met een rustige gedachtegang te kunnen gaan slapen en op te kunnen staan?

hoe fijn zou het zijn om elke dag op te staan met de gedachte “We maken er een mooie dag van”?

hoe fijn zou het zijn om de onderliggende oorzaken van slepende blessures aan te kunnen pakken, om zo met minder of wellicht zonder fysieke pijn meer door het leven te gaan?

en hoe fijn zou het zijn om een gezonde eigenwaarde te hebben en jezelf in de spiegel aan te kunnen kijken en de woorden “Ik hou van je”, “Ik hou van mij” vol overtuiging uit te spreken?

Jezelf kwijt zijn en jezelf vinden. Een nieuwe ik.

Wat was de urgentie van mijn verandering?

Nodig dat gevoel frequent uit in je leven, in jouw zijn. Bijvoorbeeld elke keer als je aan het tandenpoetsen bent. Visualiseer het, leef het in je gedachten, maak er een plaatje van, een boek en voel hoe het zou voelen. Je zult over de tijd heen zien dat het zich gaat manifesteren in je leven. Het werkt écht.
Wanneer jij bovenstaande vragen aan jouzelf stelt;

op hoeveel vragen kun jij “Ja” of “Graag” antwoorden?

op hoeveel vragen kun jij “Ja” antwoorden?

Al is het er maar één, dan maakt die ene voor jou misschien wel hét verschil. Het verschil om gelukkiger door het leven te kunnen gaan.
Wat als je de vragen waar jij “Ja” op hebt kunnen geantwoord erbij pakt. Maar je besluit om níet díe sprong te wagen, om wat voor een excuus of argument ook. Hoe verschrikkelijk vind jij het dan dat jij jezelf dit geluk misgunt? Jij beseft dat wanneer jij het niet aan pakt, er ook geen verandering zal gaan plaatsvinden?
Deze visie maakt het de urgentie van “verandering” plots wel erg zichtbaar. Vind je niet?

Er is altijd een keuze. Krijg meer zelfvertrouwen, ga stralen en werk aan je levenskeuzes

Al is het er maar één, dan maakt die ene voor jou misschien wel hét verschil. Het verschil om gelukkiger door het leven te kunnen gaan.
Wat als je de vragen waar jij “Ja” op hebt kunnen geantwoord erbij pakt. Maar je besluit om níet díe sprong te wagen, om wat voor een excuus of argument ook. Hoe verschrikkelijk vind jij het dan dat jij jezelf dit geluk misgunt? Jij beseft dat wanneer jij het niet aan pakt, er ook geen verandering zal gaan plaatsvinden?
Deze visie maakt het de urgentie van “verandering” plots wel erg zichtbaar. Vind je niet?

Ontspanning, stress verlagen, creativiteit, pedagogiek, klankschalen
Klankschaalmassage, klanktherapeut, kristal healing

Een nieuwe “ik”. Een trotse Gemma van den Berg.

Een spirituele kant heb ik altijd al in mij mogen ervaren.
Door mijzelf onder een vergrootglas te leggen heb ik nieuwe passies en dromen leren ontdekt. Daarmee is die kant pas echt tot zijn recht gekomen. Ik trok, zoals mevrouw Vanzant zo mooi verwoorde, de splinters uit mijn wonden.
Door in de spiegel te kijken en hand in eigen boezem te steken, door af en toe uit mijn comfortzone te stappen, door confrontaties (ook die met mijn gevoelens) aan te gaan, door de hulp van mijn mentoren in het leven, groeide mijn comfortzone en zo groeide en ontwikkelde ik.
Ik leerde een volledig nieuwe Gemma kennen; een trotse, integere, vrolijke, krachtige en liefdevolle Gemma met een eigen stem en met eigenwaarde! Ik heb fantastische dingen mogen doen en mogen ervaren om op mijn weg te komen. Zelfs mijn diepste dieptepunten koester ik omdat deze mij mede hebben gevormd. Ik ben er dankbaar voor. Ik ben dankbaar voor de persoon die ik ben geworden.

Klankschaalmassage, klanktherapeut, kristal healing

Praktijk Āyus Hartelicht Enschede.

Een bedrijfsnaam kiezen is iets waar je goed over nadenkt. Ik wilde graag een naam hebben die zou uitstralen waar ik voor sta. Waar mijn passie uit blijkt, waar ik een connectie mee voel.
Waar de naam Āyus Hartelicht voor staat? Deze naam heb ik zelf samengesteld.
Tijdens een van mijn meditaties kwam de naam ‘Hartelicht‘ in mij op en het voelde direct goed! Wat is er nou mooier dan je hart volledig te laten stralen! Ik heb het bewust in de oude spelling “harte-licht” zonder ‘n’ geschreven; je hebt immers zelf maar één hart en niet meerdere.
Toch voelde het nog niet direct compleet. Het miste nog iets, het miste de ‘Āyus’.
Āyus staat voor het leven, voor je gezondheid en voor het hebben van een lang leven.
De combinatie Āyus Hartelicht; daar ging ik op ‘aan’! Zodra ik de woorden bij elkaar plaatste wist ik dat dit dé naam voor mijn praktijk zou gaan worden!

“Ik ben ik. Ik ben compleet. Het uit kunnen spreken van die zin, dat gun ik jou ook. Gun jij het jezelf?

Dankbaarheid en dromen. Alles begint bij het zetten van de eerste stap(pen).

Het is belangrijk om te waarderen wat wij hebben en om te beschermen wat ons het meest waardevol is. Naast onder anderen onze geliefden zijn dat onze normen, waarden, integriteit, gezondheid, emoties, een gezonde eigenwaarde en meer.
De meeste positieve en negatieve veranderingen in ons leven starten met slechts één persoon. Één. En die ene persoon, dat ben jij.
Er is niemand die alles kan doen, maar ieder individu kan wel iets doen, om een verschil te maken.
Je hebt ongetwijfeld wensen voor jezelf of een droom die je graag waar wilt maken of een doel wat je wil bereiken.
Wanneer jij in de spiegel kijkt, kun jij dan tegen jezelf zeggen dat jij voor jezelf de eerste stap hebt genomen? En de vervolgstappen? Ik kan jou daarbij helpen en maak graag onderdeel uit van jouw traject. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

In mijn perceptie is het goed om op een gezonde golflengte te zitten met onze innerlijke wereld, met ons zijn. Voor mijn gevoel begint daarmee de eerste stap richting een mooier leven. Dat wij onszelf (zelf)liefde gunnen.

Ik help mensen graag met het nemen van een stap richting een beter contact met zichzelf om zo meer positiviteit in het leven uit te nodigen. Om gelukkiger te kunnen zijn. Dat is mijn missie.

Ik zal er niet om liegen: Je krijgt het niet altijd cadeau. Het kan tijd kosten en in sommige gevallen is het ook hard werken. Maar mét de juiste handvaten, de wíl om te veranderen, de juiste ondersteuning en dat duwtje in de rug kan ook jij jouw fijnste leven leven en dichter bij jezelf komen te staan!
Dat gun ik jou en een ieder op onze wereld zo gigantisch.

♡ In contact met jezelf

Mag ik jou aan de hand nemen?
Dan zijn mijn twee vragen aan jou:

wat heb jij ervoor over?

ben jij klaar voor jouw reis?

© Āyus Hartelicht | 2020-2021-2022-2023-2024 |
Gemma van den Berg

© Āyus Hartelicht 2021-2022-2023-2024 |
Gemma van den Berg

error: Content is protected !!